L'ONCA tanca els concerts de l'Andorra Sax Fest acompanyant saxofonistes de renom

Gerard Claret: "El saxòfon és un instrument que té una sonoritat molt peculiar dins dels instruments de vent"

L'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) ha col·laborat per primera vegada amb l'Andorra Sax Fest amb la producció i la realització d'un concert amb la col·laboració d'alguns dels membres del jurat del certamen i músics que han ofert 'masterclasses' en el marc del festival. Els saxofonistes Christophe Grèzes i Nikita Zimin han estat els primers amb un arranjament del concert per a dos violins de Bach, la primera vegada també que la formació ha tocat aquest arranjament. "Bach, des d'aquest punt de vista, ho aguanta tot", ha explicat el concertino de l'ONCA, Gerard Claret, minuts abans del concert.

"Els solistes que participen amb nosaltres són primeres espases", ha afirmat Claret, que junt amb l'ONCA han interpretat un "programa que considero molt interessant". L'actuació ha continuat amb el duo de saxòfons de J. B. Singelée, amb Claude Delangle al saxo soprano i Christophe Bois al saxo alt, i la sonata de Jean-Denis Michat, interpretada pel mateix autor.

I ha estat el saxo el que ha diferenciat aquest de la resta de programes que acostuma a tocar l'ONCA. "El saxòfon és un instrument que té una sonoritat molt peculiar dins dels instruments de vent", segons Claret, "ja que hi ha gent que considera que té un to sensual". La formació tornarà a l'escenari del Sax Fest aquest dijous per acompanyar els sis finalistes del concurs, que en la prova final interpretaran la rapsòdia de Claude Debussy.