Cultura 16/07/2019

L'ONCA Bàsic continua durant la segona quinzena de juliol amb tres actuacions

El cicle és un programa d’actuacions de petit format protagonitzats per músics majoritàriament andorrans o residents al país

Agència Ana
2 min
Duo cello sax. / ARXIU

Andorra la VellaL’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra –entitat impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà– continua la setena edició del cicle ONCA Bàsic, amb tres actuacions durant la segona quinzena del mes de juliol. El cicle és un programa d’actuacions de petit format protagonitzats per músics majoritàriament andorrans o residents al país, en formats que van des d’un sol instrument fins al quintet.

El diumenge 21 de juliol, a les 12 hores, el Duo cello sax amb Efrem Roca (saxofon) i Mireia Planas (violoncel), presentarà 'Sonoritats' a Sant Serni de Llorts (Ordino), tancant així la seva gira per Canillo, Encamp i Ordino.

El dimecres 24 de juliol, a les 21 hores, el Duo divertimento, format per David Font Bernet (guitarra) i Elizabeth Downes (flauta), presentarà el seu programa 'Un vespre de divertimento' a Cal Pal de la Cortinada. Aquesta actuació compta amb la col·laboració de les Nits obertes d’Ordino. Per primera vegada, el cicle ONCA Bàsic incorpora aquest espai de la parròquia d’Ordino.

Finalment, el dissabte 27 de juliol, a les 21 hores, el Duo de cine format per Alexandre Arajol (violí) i Míriam Manubens (piano), interpretarà 'Un menú de cine' al Museu Casa Rull de Sispony, a la Massana, amb motiu de les Nits d’estiu als museus.

Totes les actuacions són d’entrada lliure, però cal fer la reserva prèvia. El cicle compta amb el suport institucional dels departaments de Museus d’Andorra i de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra, i del comú d’Ordino.

Tal com ha fet en les últimes edicions, Patrimoni Cultural d’Andorra ha col·laborat triant els edificis remarcables i representatius de l’arquitectura civil i religiosa andorrana, aixecats en diferents moments i emplaçats a les set parròquies. En aquesta ocasió, s’ha escollit Sant Serni de Llorts, un edifici religiós construït el segle XVII, que a l’interior conserva un retaule barroc del segle XVIII, dedicat a sant Serni. L’altre edifici és Cal Pal de la Cortinada, una de les construccions més antigues i representatives de l’arquitectura vernacular andorrana i un dels exemplars de casa pairal més coneguts i singulars. A més d’això, la casa exemplifica l’evolució de l’arquitectura civil andorrana al llarg dels segles XV-XIX.

stats