L’ONCA i el Cor de Cambra del Palau exporten a Sant Cugat el concert 'Rituals, fronteres espirituals'

L'actuació, que serà un diàleg entre la música de Bach i Pärt, tindrà lloc el diumenge 27 d'octubre al Teatre-Auditori de la ciutat vallesana

L’ ONCA –entitat impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà– oferirà juntament amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, el concert titulat 'Rituals, fronteres espirituals'. L’actuació, que tindrà lloc el diumenge 27 d’octubre, a les set de la tarda, al Teatre-Auditori Sant Cugat, serà dirigirà per Xavier Puig, i s’emmarca dins el conveni de col·laboració entre la Fundació ONCA i el teatre vallesà.

El programa es va estrenar el 26 de gener en el marc d’ Ordino Clàssic, repetint-se l’endemà a la sala gran del Palau de la Música Catalana, com a concert inaugural de l’edició del 2019 dels cicles, que tant l’ONCA com el Cor de Cambra organitzen anualment en aquesta institució musical de referència a Europa.

El programa estableix un diàleg diacrònic entre la música de Bach i Pärt utilitzant el ritu com a eix temàtic. Tal com expliquen els ideòlegs del projecte, “un ritu és una pràctica de caràcter sagrat o simbòlic practicada per un col·lectiu determinat. Malgrat això, les societats occidentals continuen associant el terme majoritàriament a les cerimònies religioses. En qualsevol cas, més enllà de les creences, ningú pot negar que la religió ha estat una important font d’inspiració artística durant segles d’història. Justament, el programa del concert que es proposa inclou obres que han transcendit la seva funció ritual i s’han convertit en exemples de la recerca dels límits entre l’espiritualitat i la bellesa. Tant la cantata de Johann Sebastian Bach 'Christ lag in Todesbanden', com el 'Te Deum' d’ Arvo Pärt, tot i ser obres escrites en èpoques i contextos ben diferents, tenen la voluntat de traspassar la frontera que existeix entre l’humà i el diví”.

Els abonaments de la nova temporada 2019-20 del Teatre-Auditori Sant Cugat es posen a la venda aquest dijous i les entrades del concert es podran adquirir a partir del dia 12 de setembre a les taquilles del teatre-auditori o a la web http://tasantcugat.cat.