Oberta la convocatòria dels premis Sant Jordi 2020

Hi ha temps per presentar propostes fins el 30 de gener del 2020

La 38a edició dels premis literaris Sant Jordi que organitza la conselleria d'Educació de l'ambaixada espanyola a Andorra i el col·legi espanyol Maria Moliner ha obert la convocatòria aquest dimecres i es tancarà el proper 30 de gener del 2020.

A la presentació, l'ambaixador espanyol, Àngel Ros, ha fet una exposició del que representen per Andorra els diferents sistemes educatius. D'aquesta manera, els ha valorat molt positivament al dir que "els premis Sant Jordi són una contribució molt clara de col·laboració dels sistemes educatius que hi ha a Andorra".

La 38a edició dels premis Sant Jordi tornen a fer la crida a "tots els alumnes de secundària obligatòria, batxillerat i formació professional del sistema educatiu espanyol i dels estudis equivalents de la resta de sistemes educatius". L'ambaixador espanyol ha explicat que "des de la literatura es vol visualitzar el paper de les llengües en la creació cultural". Analitzant la darrera edició del concurs, Ros ha destacat que "es varen presentar 300 obres de les quals el 58% varen ser en llengua espanyola, el 22% en català i la resta varen ser en anglès, francès i portuguès".

Segons la coordinadora dels premis, Pilar Durán, "els premis Sant Jordi recullen creacions literàries de les cinc llengües que es parlen i s'ensenyen en els diferents sistemes educatius existents a Andorra". El lliurament de guardons als guanyadors es farà el dia 29 d'abril, però durant el dia de Sant Jordi signaran exemplars del llibre a la fira de la plaça del Poble d'Andorra la Vella.

La mateixa Durán ha destacat que el dia 29 d'abril serà un dia llarg i molt especial, ja que "la jornada començarà amb un berenar dels guanyadors amb un escriptor, encara per decidir, per seguir amb l'acte oficial de lliurament de premis per finalitzar amb el tast de vi espanyol".

El concurs té quatre modalitats, poesia, narrativa, teatre i assaig, i dues categories, de dotze a catorze anys i de quinze endavant. Cada categoria tindrà una dotació de 300 euros en premis, per al primer premi i 150 euros per al segon. Paral·lelament al concurs literari també es portarà a terme un concurs per seleccionar el cartell i la portada del llibre de la següent edició.

El jurat dels dos concursos estarà format pel professorat del departament de llegua espanyola, catalana, francesa i anglesa del col·legi espanyol Maria Moliner i per la coordinadora de l'EPE de Portugal a Andorra.