Les falles de València a la capital, un al·licient per al turisme

"Unes 2.500 persones vindran expressament des de diversos indrets del País Valencià per gaudir de l'espectacle", ha dit Canturri

Andorra gaudirà de les falles de València els dies 27 i 28 d'abril. Miquel Canturri, cònsol menor d'Andorra la Vella, ha calculat que "2.500 persones vindran expressament des de diversos indrets del País Valencià per gaudir de l'espectacle". Mònica Codina, consellera de Promoció Turística i de Recursos Humans, ha destacat que "les falles incentivaran el turisme en un cap de setmana comercialment crític, cosa que ha fet que l'ocupació hotelera sigui màxima". L'associació cultural Fallers pel Món, encarregada de dur a terme l'espectacle amb el suport del comú d'Andorra la Vella, s'ha marcat com a principal objectiu "transportar l'energia i l'emoció de les falles valencianes al Principat".

En la presentació celebrada aquest dimecres al Centre de congressos, ha estat present per videoconferència el president de Fallers pel Món, José Amores, que ha avançat que durant aquests dos dies es duran a terme diversos actes tradicionals, com per exemple balls, cercaviles i fins i tot una degustació d'Aigua de València. Canturri ha destacat que "és la primera vegada que Fallers pel Món porten l'espectacle fora d'Espanya", i ha afegit que "és un orgull per tots nosaltres i una gran il·lusió que el primer lloc estranger en rebre les falles sigui Andorra".

El motiu triat per la cremada seran diferents elements característics andorrans, com per exemple el rellotge de Dalí, el Tamarro, el pont de la Margineda o la Grandalla. La plantada oficial serà el divendres 26 d'abril a l'envelat de l'aparcament del Parc Central, el qual romandrà tancat pels preparatius des del dimarts 23 d'abril. L'acte arrancarà oficialment el dissabte a les 11 hores amb una cercavila a la plaça de la Rotonda, i al migdia, a les 13.30 hores, aquells que ho vulguin podran gaudir d'una fideuada popular al Parc Central. El diumenge a les 12 hores tindrà lloc la tradicional desfilada de Moros i Cristians i a les 14.30 hores una paellada popular. La festa clourà a les 20.30 hores amb la cremada de la Falla l'Estoreta i de la Falla Gran. Totes les activitats, espectacles i degustacions seran gratuïtes i obertes a tot el públic.