Onze paradetes de llibres i roses a Sant Julià de Lòria per Sant Jordi

Abans de la diada, el comú organitza diverses activitats per gaudir de la cultura i la literatura en diversos formats

Un any més la parròquia laurediana acollirà diverses activitats per celebrar la diada de Sant Jordi. Les celebracions començaran el proper dilluns amb un cafè teatre adreçat a adults amb un espectacle de petit format i de contacontes titulat 'La dona que somiava mariatxis'. Aquesta activitat serà una prova pilot pel comú, ja que Sant Julià té en ment posar en marxa un cicle de contacontes per a adults al setembre. “Complementen perfectament els cicles de contacontes adreçats als infants i ens permetrà recuperar iniciatives per a adults”, ha explica el conseller de Cultura, Josep Roig, que ha avançat que es vincularà el contacontes amb quelcom gastronòmic. Tot i això, el conseller ha explicat que s'està treballant en la proposta i que en funció de com funcioni el cicle del setembre se'n duran a treme més. 

Fora d'aquesta novetat, les activitats de Sant Jordi continuaran el 17 d'abril amb un taller basat en el llibre 'Estilo Mumasa-movimientos acompañados con auto masaje', on els participants podran conèixer i experimentar alguns moviments amb l'autora, Mudra Griebel. Abans de l'arribada del plat fort de les activitats, el 21 d'abril se celebrarà la festa de la primavera a càrrec de l'associació Al-Andalus, on aquells que s'acostin, a partir de les vuit del vespre al vestíbul del Centre cultural i de congressos, podran degustar diverses tapes i menjars típics de la terra. 

El 23 d'abril, diada de Sant Jordi, Sant Julià de Lòria tornarà a acollir la fira, que enguany comptarà amb onze paradetes, entre llibres i roses, que tindran la presència de diverses associacions i escoles del Principat. L'esdeveniment, que s'instal·larà a la plaça Laurèdia, estarà oberta des de les nou del matí fins a les vuit del vespre, amb signatura d'autors, contacontes infantils i diversos tallers. Per tancar les activitats relacionades amb el Sant Jordi, el dimecres 25 d'abril es celebraran les segones jornades literàries amb motiu dels vint-i-cinc anys de les relacions institucionals entre Andorra i Espanya.