Plats tradicionals d'arreu clouen la 9a edició de la Setmana de la diversitat cultural

La mostra gastronòmica ha aplegat un total d'onze països, malgrat que la pluja ha fet la guitza i ha deslluït la trobada a la tarda

Sota un cel amenaçador de pluja, que finalment a la tarda ha acabat aigualint la festa, curiosos i fidels s'han acostat aquest migdia fins a la plaça Guillemó per gaudir de la tercera edició de la mostra gastronòmica 'La diversitat a taula'. L'esdeveniment, emmarcat en la 9a edició de la Setmana de la diversitat cultural, ha apropat als residents del país plats típics de fins a onze països diferents. 

Entres espècies, postres temptadors i plats plens de calories, a les paradetes més concorregudes hi havia àpats tradicionals de Rússia, l'Índia, l'Equador i Filipines amb pastissos i les hayacas equatorianes. També plats estrangers però àmpliament coneguts com el guacamole, els rotllets de primavera, el ceviche o el pernil extremeny han tret el nas a la mostra gastronòmica. 

“Donar a conèixer les especialitats de cada una de les diferents comunitats de residents que hi ha al país”, ha argumentat la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol que ha visitat els diversos paradistes i ha fet un bon balanç de la proposta d'enguany. A part de la gastronomia, la plaça Guillemó també ha acollit diverses mostres de folklore tradicional així com la participació activa dels castellers d'Andorra i els gegants de la parròquia. 

La mostra ha servit per posar el punt final a la novena edició de la Setmana de la diversitat cultural que ha permès celebrar més d'una vintena d'activitats al llarg dels set dies de la setmana. Entre les novetats d'enguany n'ha destacat el passeig poètic que s'ha fet a l'avinguda Riberaygua.  L'acte de cloenda tindrà lloc aquesta tarda al vestíbul del Centre Cultural de la Llacuna amb un concert en honor a la diversitat a càrrec de l'Orfeó Andorrà.