Què passaria si un donant d'esperma reclamés la paternitat del seu fill?

'Les cigonyes venen de Tailàndia', una "comèdia thriller" amb l'andorrà Boris Cartes com a un dels protagonistes, s'estrena aquest dijous a la nit a les Fontetes

'Les cigonyes venen de Tailàndia', obra coproduïda per l'Escena Nacional d'Andorra (ENA) i la companyia Els McGregor Teatre, arriba aquest dijous a la nit al teatre de les Fontetes de la Massana. Es va estrenar amb bona acollida de públic a El Maldà de Barcelona, i ara arriba a Andorra en doble sessió, ja que repetirà a l'Auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredió el proper 27 de setembre. Es tracta, tal com ha explicat l'actor andorrà Boris Cartes durant l'assaig d'aquest dijous al migdia, d'una "comèdia thriller" i "generacional" que comença amb un sopar entre dues germanes, una de les quals està embarassada, i un amic. Durant el sopar, la noia embarassada explica que el donant d'esperma li reclama la paternitat. A partir d'aquí, amb "la irrupció del quart personatge", que és el donant d'esperma -interpretat per Cartes-, els fets "s'acaben precipitant en esdeveniments que no ens podem imaginar", ha explicat.

Cartes ha garantit que el públic que vingui aquesta nit "passarà una bona estona i podrà reflexionar sobre temes com la maternitat i el voler ser pares". A més, s'ha mostrat molt agraït que Andorra pugui "programar el que fem els actors d'Andorra" a llocs com Barcelona. Pel fet d'actuar al seu país, ha reconegut que està "més nerviós" de l'habitual, tenint en compte que entre el públic hi haurà amics i familiars. "Serà especial per a mi", ha afegit.

Aquest és el quart projecte de la companyia Els McGregor Teatre, i la primera vegada que s'enfronten a un text contemporani, el qual ha escrit expressament Blanca Bardagil. És "un repte", ha exposat l'actriu Laura Riera, que fa de la noia embarassada. Riera ha destacat aquesta nova fornada de joves dramaturgs i guionistes que escriuren teatre. "S'ha de reivindicar els clàssics però també està bé que s'estrenin textos de joves", ha reivindicat.

Pel que fa a la temàtica de l'obra, Riera ha exposat que s'aborda el tema de la maternitat "oferint un ventall d'opinions diferents", fet que fa que sigui "bastant enriquidor de cara al debat posterior" que pugui tenir el públic. A més de Riera i Cartes, també tenen papers a l'obra Xavier Alomà i Lara Correa.