Riva visita l'exposició 'La ruta migratòria, una singularitat paisatgística' de Javier Balmaseda

L'obra reprodueix una carretera a mida real amb un asfalt format per 3.000 crancs negres

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha visitat aquest dijous al matí l’exposició de l’artista resident a Andorra, Javier Balmaseda, ‘La ruta migratòria, una singularitat paisatgística’. La trobada ha coincidit amb la clausura de la mostra que s'ha pogut veure els darrers mesos a Barcelona i que a banda de l'artista, també ha comptat amb la presència del director general de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Josep Manuel Rueda; la delegada de la Generalitat a Barcelona en matèria de cultura, Maria  Àngels Torras, i el president i director de la fundació, Lluís Coromina i Ricard Planas.

La mostra reprodueix un fragment de carretera a mida real, i amb unes dimensions totals de 10 metres de llargada per 4 metres d’amplada. La particularitat d'aquesta obra artística són els 3.000 crancs negres de ceràmica amuntegats els uns sobre els altres que formen l'asfalt.

La següent destinació d'aquesta obra de crítica social pretén ser la Fira Fiac de París, on a més es voldran vendre individualment els 3.000 crancs per destinar els diners a entitats en pro de les persones migrants.

La delegació andorrana s’ha completat amb la directora del departament de Promoció Cultural, Montserrat Planelles. A més, la visita ha servit per establir trobades amb els representats de la Generalitat i la delegació i per mostrar el suport amb els projectes projectes artístics que es desenvolupen tant dins com fora de les fronteres andorranes.