Bretolada en una escultura de la Biennal L'Andart

L'obra 'La Cabina', de l'artista Roger Lorente, ha patit el robatori de part d'alguns dels seus elements

El dissabte passat es va produir un acte vandàlic a la Biennal L'Andart 2019, que enguany se celebra al llarg del camí hidroelèctric d'Engolasters, propietat de FEDA. L'obra 'La Cabina', de l'artista Roger Lorente, va patir el robatori de part dels elements que la formen. Pere Moles, comissari de la Biennal L'Andart 2019, no ha volgut fer cap declaració sobre els fets, al·legant que "no vull parlar d'aquest tema perquè no m'agrada el morbo". D'altra banda, ni el comú d'Escaldes-Engornday, ni el d'Encamp ni Govern, tots ells col·laboradors de la Biennal, disposen de cap informació al respecte. Tot queda resumit en un fet del qual ningú en sap res o del que ningú en vol parlar. És a dir, que durant quatre dies els organitzadors de l'esdeveniment no han estat al corrent aquesta bretolada de la qual aquest dimecres informa el Diari d'Andorra.

L'obra de 'La Cabina', que vol expressar una denúncia contra els excessos en el consum, la dependència de les telecomunicacions i la destrucció de la natura, està formada per diferents elements: una cabina cedida per Andorra Telecom que conté un tronc d'arbre i un feix de bitllets de cent dòlars reproduït en grans dimensions. Són precisament aquests elements els que han desaparegut. Lorente, en declaracions al Diari d'Andorra, ha assegurat "sentir-se en xoc" pels fets.

Lorente va presentar denúncia del robatori davant la policia, una situació que a l'artista només li comporta complicacions, ja que els agents li demanen proves del valor econòmic dels elements sostrets. En aquest sentit, Lorente ha declarat que "no havia pensat en cap valoració, jo ni tinc un reconeixement com a artista", i ha afegit que "em dedico professionalment a altres àmbits, i l'art, és una activitat que jo practico en paral·lel".

No és pas la primera vegada que les escultures exposades a la Biennal pateixen algun tipus de desperfecte per part de vàndals. En la primera edició, l'escultura de Miquel Mercè, situada a la tartera del Carroi, va ser el focus d'atenció per persones que en lloc de gaudir de l'art, es dediquen a destruir-lo gratuïtament. Lorente ha assegurat que es posarà a treballar per reparar els danys, tot i que ja ha avançat que "costarà moltes hores, però ho aconseguiré".