Sant Julià i la Massana, units pel foment de la lectura entre els més petits

'Nascuts per llegir' ja porta a les seves espatlles 23 edicions, i des de l'any 2007 celebra dues cites anuals

'Nascuts per llegir' és un esdeveniment que té com a objectiu fomentar la lectura entre els més petits de la casa. Fins ara, l'encarregada de dur a terme aquesta iniciativa era la Biblioteca Comunal Universitària de Sant Julià de Lòria. Ara, però, és un projecte conjunt amb la Biblioteca Comunal Antoni Morell de la Massana, cosa que comporta en una programació molt més extensa i completa que en anys anteriors. Josep Roig, conseller de Cultura lauredià, ha fet especial èmfasi en què "un dels objectius és estimular la imaginació dels més petits i crear una relació entre el seu món i el que els envolta", afegint que "aquesta unió amb la Massana és una suma de forces".

'Nascuts per llegir' ja porta a les seves espatlles 23 edicions, i des de l'any 2007 celebra dues edicions anuals. El seu creixement es fa notar, sobretot en els darrers anys. El 2016 el nombre d'assistents va ser de 536, el 2017 es va incrementar fins als 571, el 2018 va arribar als 811 participants, això va fer que en alguns casos s'haguessin de doblar sessions. Per aquest 2019, tenint en compte la suma d'esforços entre les institucions, les expectatives són, segons Josep Roig, "molt bones".

La consellera de Cultura massanenca, Jael Pozo, ha descrit aquest projecte d'unió com "una suma de sinergies que permetrà sumar recursos" recalcant que "els comuns, treballen per garantir el benestar dels ciutadans". Ha afegit també que "és molt important el foment de la lectura, sobretot en els més petits, ja que si no, en un futur, no tindrem lectors adults". Ha conclòs assegurant que "és molt important que els infants coneguin diferents espais del país".

Elisabet Gil, responsable de la biblioteca laurediana, ha informat que "es tracta d'un esdeveniment que és gratuït, però que tot i així és molt important que aquells interessats en assistir a 'Nascuts per Llegir' realitzin una inscripció prèvia a través del web, a causa del gran aforament que es preveu". Pel que fa a la programació, la primera activitat va ser aquest dissabte passat amb 'La granja no s'adorm' a càrrec d'Ada Cusidó, on s'explicava, de forma didàctica i sempre amb el focus cap als més petits, com viuen els animals en una granja.

El responsable de la Biblioteca Antoni Morell de la Massana, Xavier Álvarez, confia plenament amb aquesta suma d'esforços, i ha dit que "el fet de compartir contactes, econòmicament es nota", i també ha ressaltat que "totes les sessions, de la programació, el que pretenen és despertar el gust dels més petits per la lectura.