Sergio Dalma i Jane Birkin, plats forts del Colors de Música

En aquesta 34a edició hi ha més concerts que en l'anterior i s'aposta pels de gran format

El Festival Colors de Música arriba a la 34a edició i ho fa incrementant els concerts i apostant pels de grans format. D’aquesta manera es passa de 30 propostes de l’any passat a 34 aquest any i amb concerts de grans dimensions com els de Sergio Dalma i Jane Birkin el mes de novembre; l’espectacle Michael’s Legacy, el mes de juny, i la Nit de gospel, al desembre. Així ho ha explicat el conseller de Cultura del comú d’Escaldes-Engordany, Salomó Benchluch, en la presentació del festival.

Pel que fa a la primera de les propostes en el calendari, serà l’espectacle Michael’s Legacy, el 15 de juny, a les 21.30 hores al Prat del Roure. Es tracta d’un espectacle homenatge a la carrera del "rei del pop" i que inclou videoclips, balls i veu en directe. Tal com ha destacat Benchluch, les entrades es troben a la venda ja a la web del comú a un preu de cinc euros, un “preu popular”, ja que coincideix amb el 40è aniversari de la parròquia, que es commemora el 14 de juny. Es tracta d’un espectacle creat per la Jackson Dance Company i per al qual hi ha disponibles 750 entrades, si bé l’aforament es pot incrementar fins a les 1.300 si hi ha molta demanda.

També hi haurà 750 entrades per al concert de Jane Birkin que tindrà lloc el 28 de novembre al Prat del Roure. Serà un espectacle de tribut a Serge Gainsbourg. Birkin actuarà acompanyada d’una orquestra simfònica de Perpinyà, ja que en un primer moment es va pensar en l’ONCA però el preu era “molt elevat” i es va optar, llavors, per una orquestra francesa. Les entrades al concert, que es fa en col·laboració amb l’ambaixada de França, tindran un cost de 20 euros. Per al concert de Sergio Dalma, que tindrà lloc el 15 de novembre es posaran a la venda 1.375 entrades a un preu de 20 euros. Serà un concert en què l’artista retornarà a l’univers italià “amb un nou episodi de la seva exitosa col·lecció Via Dalma”.

I ja al desembre, concretament el dia 6, tindrà lloc el concert de gospel amb Charleston Gospel Voices, a l’església de Sant Pere Màrtir, a les 21 hores. En aquest cas el preu de les entrades serà de cinc euros.

La música al carrer gratuïta tornarà a ser la protagonista de les tardes i les nits d’estiu. D’aquesta manera, el 9 de juliol arrencarà la Setmana de jazz, que s’allargarà fins al dia 14. Hi haurà actuacions totes les tardes a les 19.30 hores a la plaça Coprínceps. Ronald Baker Quartet, The Dry River Stompers Swing Band, Marc Ferrer Trio, Amós Lora & Ivan ‘Melon’ Lewis, Marina Tuset Quartet i Men in Swing Jazz Band seran les propostes. Durant el mes d’agost torna el cicle Músiques del món, de dilluns a dijous a les 19.30 hores. Aquest any la novetat serà els Dimecres del públic en què actuaran aquells grups “més sol·licitats” pels assistents als concerts i entre els quals Patxi Leiva, Sense sal o Piratas Rumbversions.

Les Nits del món, que se celebraran els mesos de juliol i agost, tindran aquest any un protagonisme especial de les ciutats agermanades amb Escaldes-Engordany, tenint en compte que se celebra el 40è aniversari de la parròquia. Per això n’hi haurà una dedicada a Lalín (2 d’agost) i a l’Étang Salé, el 16 d’agost. La primera d’aquestes propostes serà el 5 de juliol dedicada a Calella de Palafrugell amb Port Bo. Hi haurà novament la Nit del silenci, que arriba a la quarta edició el 19 de juliol i es clourà el cicle de les Nits del món amb una vetllada amb música dels 80 i els 90 el 30 d’agost. Totes les propostes seran a les 21 hores.

A més a més, el 18 de juliol hi haurà un concert del finalista de l’Andorra Sax Fest 2018, acompanyat d’un quartet de corda de l’ONCA, a les 19.30 hores a la plaça Coprínceps. I dos concerts que s’emmarquen en el XIX Festival Internacional d’Orgue, amb els quals es commemoraran els 30 anys de l’orgue de l’església de Sant Pere Màrtir.

D’altra banda, Benchluch ha destacat que des de principis de juliol i fins a finals de setembre s’instal·laran a la parròquia nou escultures de Jordi Diez, cinc de les quals a la parta alta i altres quatre a d’altres punts de la parròquia tenint en compte que Carlemany està en obres.