Torna la Vila Medieval de Sant Julià de Lòria amb més espectacles al carrer

Els veïns podran recollir de manera gratuïta banderoles per decorar els balcons

El centre de Sant Julià de Lòria tornarà a viatjar en el temps de la mà de la 17a edició de la Vila Medieval, que se celebrarà del 27 al 29 de setembre. Enguany el comú lauredià ha volgut potenciar els espectacles a peu de carrer, donat que, com ha explicat el conseller de Cultura Josep Lluís Donsión, "havíem trobat que la Vila Medieval havia pres un caire mercantil i volien mantenir el vessant medieval, amb propostes al carrer, animacions i espectacles". "És l' únic esdeveniment d'aquestes característiques", ha explicat, i per aquest motiu el comú ha preparat un ampli ventall de propostes que, al seu torn, "donen més vida a la parròquia i als comerços".

Una edició on les entitats culturals també s'hi han implicat les entitats culturals, com l'Esbart Laurèdia, la Colla Gegantera, l'Agrupament Escolta Laurèdia o els Castellers d'Andorra. A més, s'ha buscat la complicitat amb els veïns, per això, a banda del lloguer de vestuari medieval a un preu simbòlic de 15 euros, el comú repartirà banderoles per a aquells que visquin al carrer Major. A banda, s'ha innovat en la decoració, amb uns nous portals que marquen l'inici i el final de la vila i la impressió dels mateixos personatges que surten al cartell a mida real que serviran al seu torn de 'photocall'.

Entre la cinquantena de parades que s'exposaran destaquen aquelles de la marca comercial Productes Agrícoles i Artesans d'Andorra, que vendran joies, melmelades, tes o productes de cosmètica. "A poc a poc la gent del país s'anima a sortir al carrer i exposar els seus productes", ha afirmat la cap de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria, Laura Rogé, fent que "ara hi hagi més equilibri entre les parades internacional i nacional".

L'organització ha volgut donar cabuda també als més petits, amb activitats per a infants d'entre 0 i 4 anys. Nascuts per llegir ha programat dues sessions de contacontes amb temàtica medieval, però també es durà a terme el Sonarium, un taller de descoberta i experimentació musical, o 'Mama Papaya', organitzat per l'Escola de Música Moderna i que busca establir un vincle entre la família i el seu nadó. Els nens i nenes a partir de cinc anys podran gaudir de noves atraccions, com el carrusel mitològic o el drac gronxador, o la gimcana 'Ajuda'ns a atrapar el llop', a la qual l'organització ha animat a anar vestit amb roba de nobles o cavallers. Com ja s'ha fet en les darreres edicions, el comú oferirà un Carnet d'activitats a un preu simbòlic de cinc euros.