Tornen les jornades de micologia del CENMA

El Centre d’Interpretació del Comapedrosa acollirà diverses activitats i tallers relacionats amb el món dels bolets els dies 13, 14 i 15 d’octubre 

Com cada tardor, el Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (CENMA) de l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA) organitza les Jornades de micologia 'Els bolets d’Andorra', que enguany es duran a terme els dies 13, 14 i 15 d’octubre al Centre d’Interpretació del Comapedrosa (CIC), a Arinsal. 

Els fongs, i el seu cos fructífer, els bolets, són una part important de la biodiversitat i és un producte molt apreciat dins la gastronomia i també pel seu ús farmacèutic, entre d’altres. Per aquest motiu, des de l’any 2000, l’IEA organitza diferents activitats relacionades amb aquest món.

L’objectiu de les jornades, explica el CENMA, és el de donar a conèixer la diversitat dels bolets d’Andorra, explicar la importància dels fongs a l’ecosistema i aprendre a trobar-los i conèixer-los per evitar les intoxicacions. Tot això es farà a través de sortides de camp i d’un taller on es treballarà intensament amb els especialistes per aprofundir en el món dels fongs i els bolets. Per desenvolupar totes aquestes tasques tindrem amb nosaltres l’ajut de la Societat Catalana de Micologia.

Les jornades s’iniciaran el divendres 13 d’octubre al CIC, a Arinsal, a les 19 hores amb la conferència introductòria i oberta a tothom 'Curiositats del món dels bolets', a càrrec de Manel Niell, investigador del CENMA. Durant el cap de setmana es faran sortides de camp i tallers per aprofundir en el món dels bolets i dels fongs en general. Totes les activitats són gratuïtes però es requereix inscripció prèvia.