Tres joves russos, entre els sis finalistes del Solo Saxophone

L'última fase es disputarà aquest dijous entre les 15 i les 17 hores i, posteriorment, tindrà lloc la gala d'entrega de premis

La perfecció tècnica dels russos ha copat aquest dimarts el protagonisme de la segona ronda del concurs internacional de saxo d'Andorra amb tres finalistes, que s'han fet un lloc entre el total de sis de la categoria reina del certamen que, enguany, han passat a la final del Solo Saxophone. Es tracta de Maxime Bazerque (França), Simona Castria (Itàlia), Rui Ozawa (Japó) i els russos Alexandre Bobeyko, Valentin Kovalev i Mikhail Kazakov. 

El jurat ha anunciat, poc després d'un quart de sis de la tarda, els noms dels finalistes davant els aspirants que s'han congregat a l'auditori del Centre de congressos de la capital. A més, han donat l'enhorabona a tots els participants però els han advertit que la interpretació de la peça clàssica no havia complert les expectatives esperades. Malgrat la perfecta execució tècnica, han trobat a faltar ànima per a la sonata de Brahms que incloïa el repertori i que permetia arranjaments lliures. 

El jurat que ha determinat els sis finalistes ha estat format pels espanyols Mariano García i Nacho Gascón, el rus Nikita Zimin i els francesos Christophe Grèzes i Jean-Denis Michat. Tanmateix, a la final del concurs s'incorporarà el també francès Claude Delangle que, de la mateixa manera que Michat, és la primera vegada que venen a Andorra per participar en qualitat de membres del jurat i per impartir classes magistrals. 

La fase final es disputarà aquest dijous, entre les 15 i les 17 hores i, en finalitzar, tindrà lloc la gala d'entrega de premis que, per primera vegada, inclouen un premi en metàl·lic valorat en més de 6.000 euros per als sis primers classificats de la categoria reina. A més, s'afegirà la tradicional entrega dels instruments oferts per Selmer París i els vals de compra en productes Vandoren i Selmer.