Cultura 26/09/2019

L’Andart 2019 ha rebut més de 160.000 visitants

L’organització fa un balanç de la 3a Biennal Internacional d’Andorra i també posa de manifest la competència que està sorgint a altres indrets com Navarra o Portugal

Agència Ana
1 min
Les mans de Saype a Engolasters. / L'ANDART

Escaldes-EngordanyL'Andart 2019 ha tingut la capacitat d'expandir-se i connectar amb realitats molt diverses en l'àmbit de l'art, la cultura i el medi ambient, tal com explica en un comunicat. En aquesta edició s'han presentat 38 obres escollides entre més de les 200 presentades i ha tingut més de 160.000 visitants. Des de l'organització es vol posar en relleu aspectes com la qualitat i l'interès dels artistes que hi han participat així com la implicació de rellevants centres d'art i cultura contemporània, permetent posicionar Andorra com un indret de referència pel que fa a art a l'espai públic.

Una de les obres destacades va ser 'Les mans de Saype' que lluïen a Engolasters. Unes mans entrellaçades i unides en les quals l'artista pretenia que es mirés més enllà dels murs tant físics com mentals amb l'objectiu d'enderrocar-los.

A banda, l'organització també comenta que cada cop hi ha un interès més gran cap a l'art contemporani i per això estan apareixent iniciatives coetànies com la Biennal de Land Art de Guimarãés a Portugal o el Certamen de Arte en la Viña de Navarra. Aquesta competència ha provocat que des de l'organització s'estiguin estudiant altres fórmules i models de govern de la iniciativa perquè sigui sostenible econòmicament en el futur.

stats