Cultura 30/05/2019

Els museus d’Andorra s’adhereixen a les jornades internacionals dels jardins històrics

L’Arxiu Nacional organitza una xerrada debat en el marc del Dia internacional dels arxius

Agència Ana
2 min
La Casa Museu d'Areny-Plandolit. / ARXIU

Andorra la VellaEls museus nacionals d’Andorra participaran per primera vegada en les jornades 'Rendez-vous aux jardins', que organitza el ministeri de Cultura de França del 7 al 9 de juny vinents. Aquestes jornades permeten conèixer i fer difusió dels jardins històrics que hi ha a França i altres països d'Europa.

Andorra participarà en aquest esdeveniment donant a conèixer el jardí històric creat per la família d’Areny-Plandolit al segle XX. Les visites al jardí es faran cada dia del 4 al 9 de juny conjuntament amb la visita del Casa Museu d’Areny-Plandolit, en l’horari habitual d’obertura del museu.

A més, com a tancament de les jornades, el diumenge 9 de juny a les 12 del migdia, la companyia Somhiteatre representarà l’obra 'Què volen els senyors?', una visita teatralitzada al voltant de la família Areny-Plandolit que tindrà com a escenaris el jardí i la casa de la família.

L’entrada a la representació és de 10 euros i la visita guiada al jardí s’inclou als preus habituals del museu. Les persones interessades podran adquirir l’entrada del teatre a les taquilles de tots els museus nacionals. L’entrada de la visita guiada al jardí i al Casa Museu d’Areny-Plandolit s’ha de comprar a la taquilla del museu.

D’altra banda, l’Arxiu Nacional d’Andorra organitzarà el pròxim 6 de juny, a la sala d’actes del comú d’Escaldes-Engordany, la xerrada debat 'No em toquis els docs: gestió de la documentació personal al món electrònic' en el marc del Dia internacional dels arxius, que se celebra la setmana del 3 al 9 de juny.

Aquesta jornada té com a objectiu proporcionar als ciutadans alguns coneixements bàsics en aquesta matèria i oferir-los l’oportunitat de plantejar els seus neguits sobre com gestionar i conservar la seva documentació personal en l’entorn electrònic.

A la taula hi seran presents quatre experts en diferents vessants: el món dels arxius, la protecció de dades personals, i els àmbits jurídic i administratiu. Tots quatre aportaran el seu coneixement i experiència en els aspectes que poden preocupar els ciutadans pel que fa a la gestió de la seva documentació, proporcionant informació relativa a quins són els documents essencials que podem tenir a casa, quina validesa jurídica i administrativa en tenen, com els hem de gestionar o com els hem de conservar. També es plantejaran exemples de com gestionar alguns tipus habituals de documents.

stats