Cultura 28/08/2021

Andorra es llueix al Festival Anfitrión d'Andalusia

L'andorrana Rosa Mari Herrador, coreògrafa i directora de la companyia de dansa laMONTO, estrena espectacle amb el suport del Govern

ARA Andorra
1 min
Alma, el primer espectacle de dansa de l'andorrana Rosa Mari Herrador.

Andorra la VellaEl reconegut festival de dansa Anfitrión, que se celebra a Andalusia la setmana vinent, comptarà amb presència andorrana. La ballarina, coreògrafa i directora de laMONTO, Rosa Mari Herrador Montoliu, estrena el 4 de setembre a Las Cocheras de Huelva, el primer treball escènic de la companyia: Alma. La representació aborda la invasió gradual del plàstic en la nostra societat, la 'plastificació' de l'ésser humà i l'oblit gradual del valor de mirar i donar-nos el temps necessari per a sentir i observar els petits canvis que ocorren diàriament al nostre voltant. A través de la dansa, el teatre, el teatre d'objectes i la veu, Alma vol estimular el pensament propi, presentant una dramatúrgia màgica teixida sobre el significat del plàstic i guiada per l'humor, el lirisme i la sensibilitat.

Alma, el primer espectacle de l'andorrana Rosa Mari Herrador

L'espectacle s'envoltarà d'un equip d'artistes amb un gran recorregut, vinguts de diferents llocs d'Espanya com Andalusia i el País Basc, a més d'Andorra, d'on també són algunes intèrprets, com la Nerea Cordera i la mateixa Rosa Mari Herrador. L'obra compta amb el suport del Govern d'Andorra i la Junta d'Andalusia.

Rosa Mari Herrador va néixer a Andorra i va cursar els seus estudis de dansa contemporània en el CESMD Tolosa, a França. Treballa amb diverses companyies europees, però on més ha desenvolupat la seva feina és a Granada. Durant el 2020 va coreografiar la Gala dels premis MAX, i el 2018 va estar nominada als Premis Lorca com a millor ballarina.

stats