Cultura 06/09/2023

Andorra promourà novament el seu sector editorial a la Setmana del llibre en català

El Principat participa en l'esdeveniment des del 2012, en un inici cada dos anys, però ho fa de forma anual des del 2016

ARA Andorra
1 min
Cartell de la 41a Setmana del Llibre en Català que tindrà lloc del 8 al 17 de setembre.

Andorra la VellaUn any més el ministeri de Cultura, Joventut i Esports, a través de l'àrea de Lectura Pública i Biblioteques, participarà en la Setmana del llibre en català, que tindrà lloc del 8 al 17 de setembre a Barcelona, al Moll de la Fusta. La trobada d'enguany arriba a la 41a edició i Andorra hi serà present sota un mateix estand, el número 44, amb les edicions del Govern, l'Associació d'editors d'Andorra i l'Associació llibre del Pirineu. Així, s'oferiran en total prop de 200 títols, els editors del país, els escriptors i les entitats i institucions que tenen producció editorial podran vendre les seves obres en el mateix estand, donant un relleu especial a les darreres novetats.

Andorra participa en l'esdeveniment des del 2012, en un inici cada dos anys, però ho fa de forma anual des del 2016. Els objectius de la presència d'Andorra a la Setmana són promoure el sector editorial andorrà i pirinenc, presentar les publicacions que directament o indirectament s'han fet per encàrrec o amb suport institucional i exposar, d'aquesta manera, una mostra del ventall cultural del Principat i del Pirineu.

L'Associació llibre del Pirineu rep el suport també de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

La presència andorrana s'acompanya de diverses activitats que tindran lloc en diversos espais. Destaquen les presentacions de novetats del dia 16 de setembre que els organitzadors de la Setmana han agrupat sota el nom ‘El matí d'Andorra,’ on participaran els editors i els autors del país.

La Setmana del llibre en català és una mostra que té per objectiu promoure la lectura i la venda de llibres en català. Enguany agruparà 287 expositors i està prevista l'assistència d'Andorra, Catalunya Nord, Illes Balears i País Valencià de manera destacada.

stats