Cultura 09/04/2019

L'Andorra Sax Fest parla xinès

El festival vol obrir-se a aquest mercat i inclou concerts de músics que passin la segona ronda del concurs

C. G.
2 min
El president de l'Andorra Sax Fest, Efrem Roca, i el director creatiu, Jordi Llorens, presenten les novetats del festival. / C. G.

Andorra la VellaQueden només quatre dies perquè l'Andorra Sax Fest dongui el tret de sortida i es pugui gaudir, al llarg d'una setmana, de concerts i activitats relacionades amb el saxo per diferents escenaris de la capital. El festival es vol convertir en esdeveniment mundial de referència i, per aquest motiu, a banda de novetats com la vinculació amb el concurs de piano Maria Canals ja anunciada o l'ampliació del nombre de saxofonistes participants, aquest dimarts el president i el director creatiu de l'esdeveniment, Efrem Roca i Jordi Llorens, han presentat noves accions per donar-li encara més difusió i notorietat. Per exemple, la creació de l''off competition', espai dedicat als músics que no superin la segona ronda de la competició, en què tindran la possibilitat de fer concerts a espais poc convencionals, com comerços d'Andorra la Vella col·laboradors amb l'esdeveniment. També destaca l'obertura d'un compte a Weibo, la xarxa social xinesa per excel·lència (estil Facebook, ha explicat Llorens), amb 500 milions d'usuaris.

Pel que fa a l''off competition', és un "'win-win'", ha assegurat Roca, ja que permet "dinamitzar espais" de la capital portant el saxo i el festival al carrer, i als músics els permet pagar-se l'estada al país un cop queden fora de concurs. El president de l'Andorra Sax Fest ha explicat que els paga l'allotjament i que aquest fet pot acabar suposant "la diferència entre venir i no venir". De moment, dels 60 participants 22 han confirmat que accepten aquesta proposta musical, i s'han tancat "8-9 espais" on fer concerts, sobretot comerços. No se sabrà el volum final d'actuacions fins que no es coneguin quins saxofonistes passen i quins no.

En relació al compte Weibo, Llorens ha defensat que servirà tant per captar públic com nous artistes. En aquesta edició hi ha una dotzena de participants asiàtics i s'ha vist un fil per seguir creixent com a festival, ha justificat.

D'altres novetats són l'organització d'una gala, "un xou", segons ha definit Roca, per a l'entrega de premis, i la decisió de donar guardons en metàl·lic (dels 2.000 als 600 euros) als guanyadors. També ho són la retransmissió de la final en 'streaming', amb comentarista inclòs, o la decisió que el Walkin Street Music deixi de ser un concurs i passi a festival, per fer-ho més festiu i innovar en les relacions amb les bandes participants.

Pensant en el futur, i tenint en compte la progressió de l'Andorra Sax Fest, Roca ha anunciat que es farà via vídeo una preselecció dels saxofinistes. Aquest any han ampliat de 50 a 60 les places i s'han esgotat en poc temps. En nombre ja no es pot créixer més, ha justificat el president del festival.

stats