Cultura 19/04/2018

Andorra tindrà una aplicació per donar a conèixer les seves construccions de pedra seca

Patrimoni Cultural completarà l'inventari i proporcionarà el registre a la impulsora del projecte, Maria Reig

1 min
Olga Gelabert i Maria Reig han signat un conveni de col·laboració. / M. T. (ANA)

La signatura d'un conveni entre la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i la propietària de la sala d’exposicions de Cal Pal de la Cortinada, Maria Reig, ha donat el tret de sortida als treballs per crear una aplicació que reculli i doni a conèixer totes les construccions de pedra seca del país.

A través del conveni, Patrimoni Cultural es compromet a dur a terme el treball de camp requerit per completar l’inventari de les estructures en pedra seca, per enllestir el fitxer de la base de dades del Registre del patrimoni cultural immoble i poder facilitar les dades obtingues al projecte d’aplicació que impulsa i finança Maria Reig.

L'aplicació, que té per objectiu divulgar aquest patrimoni i fomentar-ne la conservació i difusió, serà oberta i s’hi podran anar afegint noves dades a mesura que siguin obtingudes pels tècnics del departament de Patrimoni Cultural.

L’aplicació estarà oberta al públic en general i serà un complement de l’exposició d’art que tindrà lloc a Cal Pal de la Cortinada entre el setembre del 2018 i el setembre del 2020.

stats