Cultura 10/02/2019

Pérez i Morató, primer premi del Concurs d'escultures de neu del Pas

S'han presentat 25 obres creades per artistes del país i de territoris propers

Ara Andorra
2 min
'Híbrida', l'escultura d'Arnau Pérez-Orobitg i Glòria Morató guanyadora del primer premi en la categoria de professionals. / COMÚ D'ENCAMP

Encamp"Híbrida", l'obra creada per Arnau Pérez Orobitg i Glòria Morató, ha estat la que ha obtingut el primer premi, dotat amb 1.000 euros, en la categoria professional del XVI Concurs d'escultures de neu al Pas de la Casa. En la categoria d'estudiants, el guardó, amb una recompensa de 500 euros, ha estat per als artistes Eulàlia Selbrés i Roger Frederiksen per presentar l'escultura "Senda".

En el concurs també s'han entregat dues mencions d'Excel·lència. La primera, atorgada pel comú d'Encamp, ha estat per l'artista Emma Regada i Jordi Ribes, creadors de 'Sensualitat captivadora!'. El públic per la seva part ha premiat a Aaron Pérez i Ondina Oliva, creadors de 'La importància de la dona'.

A partir de blocs de vuit metres cúbics de neu, els participants han creat 25 escultures efímeres inspirades en la dona, tema central de la competició. Durant dos dies han modelat el material per descobrir cossos, sols o acompanyats, empoderats o que es redescobreixen. Per al cap d'àrea de Museus i Tradicions del Comú d'Encamp, Àlex Arnó, "el concurs s'ha consolidat com una cita obligatòria per a molts artistes locals i vinguts de zones d'influència del país". Un esdeveniment que porta l'expressió artística "en el seu context natural: neu i fred" i que per a l'organitzador del concurs i coordinador de l'àrea de Museus i Tradicions del comú, Robert Lizarte, "si en la pròxima edició tenim bones condicions de neu i fred, el concurs està assegurat".

Més premiats

El segon premi de la categoria professional ha estat per a "Jo Sóc", obra de Carlos Martínez i Berta Gijón, mentre que els guanyadors dels tercer premi han estat Roger Vilanova i Rosa Mari Martí, que han presentat a concurs l'escultura "Cúmul". Pel que fa a la categoria d'estudiants, el segon premi l'han rebut Cristina Augé i Víctor Peiró, autors d''Escultora', i 'Llum' ha sigut l'obra feta per Vanessa Torres i Ainhoa Gallego que ha rebut el tercer premi.

stats