Cultura 22/11/2019

Arrenca el Canòlich Music amb uns 500 participants

El plat fort del dia són els concerts de primera hora de la tarda, amb la presència de Miki Núñez

A.s. / M.p.
2 min
Inauguració del Canòlich Music 2019. / M.P.

Sant Julià de LòriaAl voltant de 500 joves participen en el primer dia de la 7a edició del Canòlich Music 2019. El festival ha donat el tret de sortida amb un esmorzar solidari, en el qual han participat els alumnes de primer cicle de secundària de les escoles confessionals d'Andorra i del col·legi Maria Moliner i també escoles de la Seu d'Urgell. Entre les 14 i les 16 hores, al Centre esportiu de Sant Julià de Lòria es produiran els concerts de Miki Núnez, Cesc i de DJ Nira. Segons ha explicat Pepe Chisvert, delegat episcopal d'ensenyament i rector de Sant Julià, els concerts són el plat fort del dia i també comptaran amb la participació d'altres escoles andorranes. "Tenim una mica de por pel nivell de participació que hi pot haver a la tarda perquè hi haurà un aforament limitat", ha indicat Chisvert.

Aquesta edició del festival ha començat en un dia d'horari lectiu. Des de primera hora del matí, a ritme de cançons conegudes com la 'Volcans' del grup Buhos o 'Caminem lluny' de Doctor Prats, s'ha fet la inauguració del festival amb una benvinguda i una pregària a l'Auditori Claror del Centre cultural i de Congressos de la parròquia laurediana.

"Al Canòlich Music intentem recrear-nos cada any" perquè "amb els joves no ens podem quedar estancats ni fer sempre el mateix", ha explicat Chisvert. Per aquest motiu, com a novetat, s'ha organitzat un 'Scape town', una gimcana per tota la parròquia, amb l'objectiu de treballar l'autenticitat a partir de les xarxes socials. Es tracta d'una activitat basada en 'Fake news' i amb la intenció "d'ajudar als joves a detectar notícies falses i transformar-les en autèntiques". El tema de la gimcana ha estat escollit pel Consell de joves del festival que ha estat creat aquest any i està format per representants de les diferents escoles i dels diferents sistemes educatius. Un altre dels objectius d'aquesta activitat educativa és treballar la integració entre els alumnes i promoure la convivència, com per exemple en l'hora de dinar amb la botifarrada ecològica, ha declarat el rector.

El festival s'allarga fins aquest dissabte, dia en què participaran els alumnes de segon cicle de secundària, de batxillerat i també universitaris. A banda de joves d'Andorra i de la Seu d'Urgell aquest segon i darrer dia, també hi assistirà jovent d'Artesa de Segre, Barcelona o Tremp. Des de l'organització esperen que el volum de participants sigui similar al d'aquest divendres. "Cada any estem al voltant de les 1.000 persones", ha declarat Chisvert. L'activitat principal del dissabte serà l'eucaristia de les 19.30 hores, la qual es retransmetrà en directe i hi participarà el grup Vocal Groove.

stats