Cultura 10/04/2018

Un Art Camp itinerant

Els comuns acolliran any rere any exposicions amb les obres que han fet els participants al campus artístic internacional des del 2008

Ana
1 min
Oriol, Campamà i Penedès, en la roda de premsa de l'exposició itinerant d'Art Camp, aquest dimarts a la Fundació Actua. / E. J. M. (ANA)

Escaldes-EngordanyL’Art Camp, l’esdeveniment artístic internacional, se celebra biennalment des de l’any 2008. Des d’aleshores, hi han participat uns 150 artistes que, cadascun d’ells, cedeixen tres obres a l’organització d’Art Camp. Les gairebé 500 creacions recopilades estan emmagatzemades, i el creador de l’esdeveniment, Faust Campamà, volia que tothom pogués veure aquests treballs i, per això, ha trobat la complicitat dels comuns i de Bomosa per poder-les mostrar a tota la població.

Des d’aquest dilluns i fins al pròxim 13 de maig, el Palau de Gel de Canillo acull una selecció de les obres creades en la primera edició de l’Art Camp 2008. Després, l’exposició anirà circulant per totes les parròquies, de manera que durant un any, la mostra es podrà veure en sales cedides per tots els comuns. L’any que ve, es repetirà la mostra itinerant, però amb les obres de l’Art Camp 2010, i així successivament.

El coordinador d’Esports del comú de Canillo, Francesc Oriol, ha destacat la implicació de tots els comuns en la iniciativa, i el director de la Fundació Bomosa, Sergi Penedès, ha subratllat que l’Art Camp compleix amb els criteris de la Fundació, com la sostenibilitat.

Aquest any, a més, tindrà lloc la sisena edició de l’Art Camp, que començarà el 10 de juliol, com sempre, a Ordino. De moment, l’organització ha rebut una setantena de sol·licituds per participar-hi, i el jurat n’haurà de seleccionar una trentena. Campamà ha recordat que pel campus hi han passat artistes de més de 80 nacionalitats, i que sempre s’intenta portar gent de països en guerra o en conflicte com, per exemple, Israel i Palestina, ja que l’objectiu principal és la convivència i l’intercanvi.

stats