Cultura 17/03/2022

Artistes del país homenatgen a Sergi Mas amb una exposició a l'espai Caldes

Es trobarà oberta al públic a partir d'aquest divendres i fins al 23 d'abril

A. S. (ANA)
3 min
Obres de l'exposició d'homenatge a Sergi Mas a l'espai Caldes.

Escaldes-EngordanyEl projecte de l'associació d'artistes La Xarranca per reconèixer la figura de l'artista i artesà Sergi Mas, culmina amb l'exposició 'La mirada dels artistes' que es trobarà oberta al públic des d'aquest divendres i fins al 23 d'abril a l'espai Caldes. En l'exposició s'hi troben les obres definitives de la vintena de projectes que es van presentar. "Hem rebut el més maco, que és el retorn que tenen els artistes del país com a reconeixement cap a Sergi Mas", ha manifestat el conseller de Vida Cultural del comú d'Escaldes-Engordany, Valentí Closa, qui ha afegit és una reinterpretació artística. Closa també ha remarcat l'estreta col·laboració que té el comú amb La Xarranca, ja que cedeix l'espai de la Peixera perquè l'associació l'utilitzi a nivell expositiu. De fet, durant els mateixos de l'exposició, els alumnes del curs jove de l'Escola d'Art d'Andorra la Vella també presentaran les seves obres al voltant de Sergi Mas a la Peixera.

La presidenta de La Xarranca, Montserrat Altimiras, ha exposat que aquesta exposició és el treball final de tot el projecte, que va començar ja fa més d'un any. En aquest treball hi han participat artistes de l'associació i també de fora. "Cada any intentem crear un projecte que sigui un punt de trobada per crear art", ha indicat Altimiras, afegint que es va decidir que fos al voltant de Sergi Mas per haver estat un dels fundadors de La Xarranca. De fet, el projecte es basa a fer una activitat conjunta entre artistes i en un homenatge a la figura de Sergi Mas.

Entre les diferents obres s'hi poden trobar escultures de filferro, lamines en paper, dibuixos, pintures, fotografies o tècniques mixtes, entre d'altres. "Podien fer el que volguessin i l'únic que vam limitar va ser que el preprojecte havia d'estar fet sobre pla i amb unes mides de 50x50", ha indicat Altimiras. En l'exposició es poden observar tant els preprojectes com els treballs acabats, ja que primer de tot, els artistes van haver de presentar un prepojecte. En aquest sentit, la presidenta de l'associació ha exposat que tots van néixer a partir de la primera jornada que es va fer amb Sergi Mas i amics seus on els artistes el van poder conèixer. "Des de La Xarranca volem créixer com a artistes i com a persones" amb l'excusa final de fer un treball inspirat en Sergi Mas o en els seus projectes. Per aquest motiu, ha explicat que entre la idea inicial i el projecte final, alguns artistes van canviar la seva obra. Pel que fa a la mostra 'La mirada dels joves artistes', que és l'exposició que es trobarà a la Peixera, Altimiras ha especificat que principalment hi haurà musicadures. "No ho han plantejat sobre fusta com el Sergi, sinó treballant el linòleum i fent estampacions sobre tela", ha indicat, així com també amb ceràmica.

A més, el comú d'Escaldes-Engordany també ha organitzat una sèrie d'activitats al voltant de l'exposició. El divendres 1 d'abril a les 18 hores i el dissabte 9 d'abril a les 11.30 hores hi haurà visita dialogada amb els artistes. D'altra banda, els dissabtes 26 de març i 2 d'abril a les 17 hores es farà un taller en família de transferència en fusta d'imatges digitals a càrrec de Núria Morcillo. Finalment, cada dia a les 12 i a les 17.30 hores es projectarà el documental 'Sergi Mas', dirigit per Hèctor Mas. Totes les activitats són amb places limitades i cal reserva.

Una obra de l'exposició.
Alguns dels artistes presents a la exposició.
Una obra de l'exposició.
stats