Cultura 15/10/2019

Els artistes residents de Faber imparteixen tallers a l'UdA

Els ministeris de Cultura i Educació i la universitat col·laboren conjuntament per a organitzar activitats pels estudiants

Agència Ana
2 min
La resident Irina Poleschuk durant el taller impartit a la universitat. / UdA

Andorra la VellaEl ministeri de Cultura i Esport i el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, conjuntament amb la Universitat d’Andorra (UdA), han arribat a un acord de col·laboració amb l’objectiu d’organitzar diverses activitats amb els futurs artistes que vagin a la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats Faber-Andorra. La idea és aprofitar el potencial professional i acadèmic dels residents per tal que el màxim nombre d’estudiants se’n pugui beneficiar, explica el Govern en un comunicat.

L’entesa ja s’ha posat en marxa aquest dimarts amb un taller impartit per la investigadora, artista, escriptora i professora d’Història i Teoria de les Arts a la Universitat de Hèlsinki, Irina Poleschuk. La resident va arribar el dimecres 9 d’octubre al Principat i durant el taller ha tractat la percepció del dolor mitjançant l’art com a via d’expressió en el marc del bàtxelor de Ciències de l’educació, en el qual els estudiants han après com es pot utilitzar l’art per treballar l’expressió del dolor amb els infants. La investigadora també durà a terme una segona sessió on treballarà amb els estudiants del bàtxelor d’Infermeria. A banda, Poleschuk també durà a terme un taller creatiu pràctic juntament amb la psicòloga i art-terapeuta Yolanda Blanco, que anirà dirigit a treballar l’expressió del dolor amb malats crònics.

La segona resident al Principat continuarà, durant la seva estada, treballant en l’estudi fenomenològic del dolor, amb l’objectiu d’obrir el debat sobre la dimensió intersubjectiva del dolor i els seus impactes ètics. De moment, són sis els artistes internacionals confirmats que vindran a treballar el seu projecte i també a realitzar alguna activitat que reverteixi en la societat andorrana.

stats