Cultura 02/12/2021

'El bagul de la música tradicional' clou el projecte educatiu del 2021 de la Fundació ONCA

Hi haurà quatre passis del concert el dissabte 11 de desembre

ANA
2 min
El cartell del concert familiar.

Andorra la VellaEl projecte educatiu de la Fundació ONCA arriba al final de la programació prevista per a aquest any. El darrer concert familiar és una proposta del Duet Daura, 'El bagul de la música tradicional', un espectacle per conèixer alguns dels instruments tradicionals més coneguts del Pirineu i per gaudir en família de la música, la dansa i les cançons. L'actuació serà dissabte 11 de desembre, amb quatre sessions programades a dos quarts d'onze i a les dotze del matí i a les quatre i dos quarts de sis de la tarda, al vestíbul de la sala del Prat del Roure d'Escaldes- Engordany.

L'espectacle serà conduït pels músics Ivan Caro i Pilar Planavila, que formen part de la Fundació ONCA en els projectes socioeducatius que es duen a terme al Taller Claror de la Seu d'Urgell o al centre de dia d'atenció a la salut mental del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària. Els protagonistes donaran a conèixer les músiques i danses del Pirineu a través de l'acordió, a càrrec de Planavila, i la gralla, el flabiol i el bot d'Aran, de la mà de Caro. L'actuació es recomana als infants de quatre a deu anys i té una durada de cinquanta minuts.

"A cada sessió escoltarem, per exemple, el so de la gralla, el flabiol, el pandero quadrat, el bot d'Aran i l'acordió, cantarem plegats tonades occitanes i catalanes, aprendrem què vol dir caixa de ressonància o la importància de la vibració per aconseguir el so", explica Caro. Al seu torn Planavila manifesta que "presentarem els instruments d'una manera lúdica, entenedora i fent partícip al públic, interpretant diferents melodies i explicant la importància que ha tingut la música i la dansa perquè la gent d'un mateix poble es conegui, interaccioni o es comuniqui. Fer entendre, en definitiva, el poder que ha tingut i té la música per unir persones".

Les entrades es posen a la venda al web www.onca.ad, a un preu de deu euros per unitat familiar d'un màxim de quatre persones. El concert és gratuït pels infants menors de dotze mesos.

El públic haurà de seguir les recomanacions Covid presentades al decret del 24 de novembre: els visitants majors de 16 anys hauran de presentar el certificat de vacunació mitjançant verificació QR. En cas de no disposar de la pauta de vacunació, també es podrà accedir amb alguna de les següents opcions: prova TMA o PCR amb un màxim de 72 hores d'antelació i amb resultat negatiu, prova d'antígens (TRA) amb un màxim de dotze hores d'antelació i amb resultat negatiu o certificat mèdic que acrediti haver passat la malaltia en un termini inferior a sis mesos.

El concert familiar compta amb la col·laboració del comú d'Escaldes-Engordany.

stats