Cultura 19/06/2021

Es busca escultor per homenatjar els voluntaris

ARA Andorra
1 min
L'aparcament del Parc Central.

Andorra la VellaEl Consell de Ministres d'aquesta setmana ha aprovat la convocatòria de les bases per a la instal·lació d'una escultura al Parc Central d'Andorra la Vella en reconeixement als voluntaris i les voluntàries del país. L'objecte d'aquest concurs d'idees és la selecció, mitjançant jurat, d'una proposta per a la realització d'una escultura que representi el voluntariat d'Andorra en reconeixement de la tasca i compromís de les persones voluntàries envers la societat andorrana, sobretot en el context de la Covid-19.

El projecte està impulsat pel ministeri d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, el ministeri de Cultura i Esports i el comú d'Andorra la Vella. Així, el primer serà l'encarregat de fer l'aportació remunerada de 3.000 euros per al concurs d'idees (2.000 euros per a l'artista seleccionat, i 700 euros i 300 euros per als dos finalistes). Quant a Cultura i Esports, hi aporta la quantitat màxima de 15.000 euros, que es destinaran a la producció de l'escultura. El comú de la capital hi col·labora activament cedint l'espai on serà instal·lada l'obra i adequant-ne el lloc i els encontorns.

Així, tal com recullen les bases del concurs d'idees, poden participar les persones físiques i jurídiques, nacionals o residents legalment a Andorra, majors de 18 anys, sigui de forma individual o com a equip col·lectiu artístic. Les persones interessades tenen temps fins al 21 de juliol d'enguany per presentar candidatura davant del ministeri d'Afers Socials. Qualsevol consulta relacionada amb el concurs es pot efectuar prop de l'àrea de Participació i Promoció de la Joventut i el Voluntariat, a través de l'adreça de correu electrònic joventut_voluntariat@govern.ad.

stats