Cultura 07/04/2022

El CAEE estrena exposició per explicar la història que hi ha darrere cada fotografia

Les imatges formen part de la col·lecció de la Fundació Foto Colectania

A.S.
2 min
Una fotografia de l'exposició 'Basat en històries reals'.

Escaldes-EngordanyExplicar les històries que hi ha darrere de les fotografies. Aquesta és la intenció de l'exposició 'Basat en històries reals' que es pot trobar des d'aquest dijous i fins a l'11 de juny al Centre d'Art d'Escaldes-Engordany. "Hem volgut posar l'atenció a les històries que hi ha darrere les fotografies i en aquest sentit hem demanat als fotògrafs que expliquessin la història de les imatges que van fer", ha explicat la directora artística de la Fundació Foto Colectania, Irene Mendoza, durant la inauguració de l'exposició. De fet, el centenar de fotografies que es troben a l'exposició formen part de la col·lecció de la Fundació Foto Colectania.

En la col·lecció s'hi troben fotografies de més de 50 artistes contemporanis d'Espanya i Portugal des dels anys 50 fins avui en dia per mostrar la creació fotogràfica de la península Ibèrica. "És un repte fer una tria de fotografies en un fons on tenim més de 3.000 fotografies a la col·lecció", ha indicat Mendoza, assegurant que han decidit triar les imatges més icòniques i també les més especials de cada autor. En aquest sentit, l'objectiu de l'exposició és mostrar l'autenticitat de les imatges, ja que moltes vegades estan subjectes a múltiples interpretacions i lectures diferents, ha exposat la directora artística de la fundació.

Una fotografia de l'exposició 'Basat en històries reals'.

A banda de l'explicació de cada fotografia, també es pot trobar un codi QR que enllaça directament amb la web de la col·lecció on hi ha totes les fotografies, ja que moltes vegades els autors treballen en series i "ens semblava interessant donar l'oportunitat de completar les històries", ha assenyalat Mendoza.

Pel que fa a l'exposició, està dividida en quatre àmbits temàtics que serveixen de guia per a visitar les fotografies. El cor de l'exposició serien 'Les altres històries de les fotografies' amb els testimonis dels fotògrafs. A banda, també hi ha un apartat de paisatges que contraposa els paisatges reals amb els imaginaris, una secció més íntima de les experiències dels fotògrafs i finalment la secció 'Històries construïdes'. Mendoza ha especificat que en aquesta darrera secció els fotògrafs "fan una interpretació i una posada en escena de les històries i fotografies que fan".

En la inauguració, també ha estat present el conseller de Vida Cultural del comú d'Escaldes-Engordany, Valentí Closa. En aquest sentit, des de la corporació s'ha organitzat una sèrie d'activitats entorn de l'exposició. El dissabte 30 d'abril de les 16.30 a les 19 hores es farà un taller en família per conèixer la fotografia d'una forma diferent, i el dimarts 17 de maig a les 20 hores hi haurà una visita nocturna.

stats