La calor i la solidaritat entre colles marca la diada castellera

Els Castellers d'Andorra i els castellers de la Vila de Gràcia descarreguen vuit dels nous castells en la jornada de festa major

"Colla, a ajudar a Andorra". Així començava cadascun dels castells que han provat els Castellers d'Andorra. Les sinergies entre la colla andorrana i els castellers de Vila de Gràcia han estat presents en cadascuna de les construccions que s'han dut a terme a la Rotonda de la capital en la jornada castellera de la festa major d'Andorra la Vella.

Quan els tocava als graciencs, Xavi Martínez responia amb un "colla, a la pinya de Gràcia". Les dues colles han començat i acabat la diada amb pilars de quatre sota la mirada dels gegants d'Andorra i de les quatre colles catalanes que han acudit a la cercavila de la capital.

"Sempre és important actuar a casa per la nostra colla i en aquesta ocasió ho fem amb una colla amb la qual ens uneix una gran amistat", ha destacat Martínez per explicar l'ajuda brindada entre les colles. Els castellers del Principat han començat amb un 3 de 6 amb agulla, han seguit amb un 4 de 6, i han acabat amb un 3 de 6 carregat.

Pel que fa a la colla convidada, han començat amb un 2 de 6, seguit d'un 4 de 7 i un 3 de 7. "Els Castellers de la Vila de Gràcia són una colla de gamma de 8 i aquí veurem castells de set, però estem treballant per portar l'any que ve una colla de gamma de nou", ha assegurat Martínez. A Andorra encara no s'ha vist mai un castell de nou pisos. A la Diada dels Pirineus els Minyons de Terrassa no van poder-lo construir per una baixa important al tronc, però segons el cap de colla la temporada vinent pot ser la de la fita tan esperada pels aficionats als castells del país.