Cultura 27/11/2021

Campanya, de 16.000 euros, per promocionar el català

ARA Andorra
2 min
Imatge del díptic d'una anterior campanya de promoció de l'ús del català en l'atenció al públic.

Andorra la VellaCultura vol promocionar i sensibilitzar sobre l'ús del català al Principat. D'aquesta manera, l'executiu ha adjudicat el disseny, la producció i l'execució d'una nova campanya a l'empresa Wow Comunicació per un import de 16.286,33 euros. La campanya, que ara es crearà, busca fomentar l'ús de la llengua oficial, d'acord amb els resultats de la darrera enquesta de coneixements i usos lingüístics i els indicadors de l'activitat del servei de Política Lingüística, així com les recomanacions del Llibre blanc de la cultura.

Així, la campanya ha de ser d'àmbit general per cercar la implicació del conjunt de sectors econòmics i socials, i de tota la població sense distingir entre segments d'edat. El lema i el missatge s'han de plantejar en clau positiva, i s'han d'orientar al sentit d'orgull de país i de pertinença a la societat andorrana en relació amb l'ús del català i la consciència de protegir la llengua oficial.

Inscripcions per als exàmens oficials de català

D'altra banda, el Govern ha convocat els exàmens oficials de llengua catalana de nivells A1, A2, B1, B2 i C1 per a candidats lliures. Les inscripcions estaran obertes del 13 al 24 de desembre del 2021, ambdós dies inclosos, i s'hauran de fer de forma telemàtica a través del web https://www.e-tramits.ad. Poden accedir als exàmens oficials de llengua catalana les persones que vulguin acreditar el seu coneixement de llengua catalana, independentment de la nacionalitat o la residència. Els examinands han de ser majors de setze anys en el moment en què tinguin lloc les proves.

Els exàmens se celebraran en dos caps de setmana, entre el 21 i el 28 de gener. Els nivells A1 i B1 es faran el divendres 21 de gener, el B2 i el C1 el 22 de gener, i el 28 de gener es farà el nivell A2. Els exàmens dels nivells A1, A2 i B1 es duran a terme al Centre de Català d'Escaldes-Engordany i els dels nivells B2 i C1 a l'escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma. Un cop feta la inscripció el candidat podrà consultar, a partir del dia 17 de gener del 2022, a les pàgines web www.educacio.ad o www.cultura.ad, l'hora en què està convocat a la prova oral. El candidat està identificat pel seu número de passaport o del document oficial d'identitat. La publicació dels resultats es farà el dia 16 de març, a les 10 hores, a les mateixes pàgines web.

stats