Cultura 23/07/2020

Ajornat fins el juny del 2021 l'Andorra Mountain Music de Soldeu

L'organització manté el concert d'Ainoa Arteta, aquest 5 de setembre, i el 90% dels artistes confirmats per a l'any vinent

ARA Andorra
3 min
El director general d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, la ministra de Turisme, Verònica Canals, i el director de producte i nous projectes, Eric Torres, durant la presentació del festival

Govern ha decidit cancel·lar el certamen musical que havia de dur al país grups com Texas o Bob Sinclair. L'Andorra Mountain Music queda aturat pel ritme baix en la venda d’entrades, probablement derivat del problema de la Covid-19 a Catalunya. Andorra Turisme ha explicat aquest divendres que ajorna la majoria de concerts per al juny de l'any vinent. Només la soprano Ainoa Arteta manté la seva actuació per aquest 5 de setembre, perquè l'espectacle està concebut per a un format petit. La resta del cartell, segons ha explicat des de l'ens organitzador, es manté en un 90% per a l'any vinent. El primer concert previst era per al proper dia 1 d’agost, amb Mónica Naranjo.

La decisió s'ha pres a conseqüència dels rebrots que la pandèmia està deixant en els països veïns, però sobretot amb l'augment de casos que s'estan registrant a Catalunya. D'aquesta manera, el director general d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha negat que l'ajornament sigui fruit d'una "mala venda d'entrades", si no que té a veure amb una decisió marcada per les recomanacions dictades pel ministeri de Salut. Dels sis concerts que estaven previstos, només es mantindrà el de la soprano Ainhoa Arteta, previst pel 5 de setembre a la plaça del Consell General, ja que es tracta d'una actuació "de petit format" que només permetrà acollir un aforament màxim de 400 persones.

Budzaku ha reconegut que la decisió "no ha estat fàcil" i ha explicat que l'elecció del mes de juny respon a la necessitat d'apropar visitants a Andorra en un període on l'afluència de turistes és baixa si es compara amb els mesos de juliol i agost. Malgrat que encara queda temps, el responsable d'Andorra Turisme ha assegurat que els cinc concerts restants (Mónica Naranjo, Texas, Bob Sinclair, Beret i Don Diablo) estan garantits al 90%, tot i que ha obert la porta a què algun d'ells pugui caure i s'introdueixin de nous. També ha explicat que totes les persones que ja hagin adquirit les seves entrades podran adreçar-se a la plataforma en línia de Ticketmaster i demanar el canvi de data o, per contra, la devolució del pagament efectuat. Així mateix, ha detallat que el contracte signat amb els artistes era "àgil i flexible", per la qual cosa es permet mantenir "el mateix format" pel 2021.

L'ajornament de l'Andorra Mountain Music ha suposat un cost que des d'Andorra Turisme no es creu que sigui a fons perdut. En total s'han destinat entre 40.000 i 45.000 euros corresponents a la promoció publicitària de l'esdeveniment. Així, malgrat que l'any vinent s'hauran d'impulsar noves campanyes de promoció, se seguirà mantenint el pressupost de 820.000 euros.

Tant Budzaku com la ministra de Turisme, Verònica Canals, han posat en relleu que la plataforma de Soldeu seguirà sent l'indret escollit per a la celebració dels concerts, ja que esdevé un espai segur davant la Covid-19. Quant als aforaments, seguiran sent de 4.000 persones, ja que aquest és un espai "premium" i es volen evitar les massificacions, encara que el virus ja no tingui tanta força l'any vinent. De la mateixa manera, se seguiran mantenint els paquets amb els hotels, que també donaran la possibilitat de fer el canvi de dates i oferir una rebaixa en les actuacions si els visitants pernocten dues nits al país.

Fins al moment es té comptabilitzada la venda d'unes 2.500 entrades, tot i que falta sumar les que distribueixen els turoperadors espanyols. D'aquestes, el 23% corresponen al concert de Mónica Naranjo, artista encarregada de donar el tret de sortida al festival. Amb tot, s'ha volgut deixar palès que "en cap moment la comunicació que estem fent ha de donar una situació d'incertesa a Andorra com a destí turístic", ja que aquest és només un dels esdeveniments planejats en el calendari per potenciar l'atracció de visitants cap a Andorra.

stats