Cultura 25/10/2017

El canvi climàtic, l'eix conductor del 5è Canòlich Music

El festival de música cristiana se celebrarà el 24 i 25 de novembre a Sant Julià de Lòria amb la participació d'una desena de grups musicals

Ana
2 min
El conseller d'Obres i Urbanisme, Joan Vidal; el delegat de Joventut del Bisbat d'Urgell, Lluís Plana; el coordinador del Canòlich Music Festival, Pepe Chisvert; i la consellera de Social, Francesca Barbero, han presentat el festival. / L. M. (ANA)

Sant Julià de LòriaEl 24 i 25 de novembre arriba una nova edició del Canòlich Music, el festival de música cristiana d'Andorra que organitzen la Parròquia de Sant Julià de Lòria i el Bisbat d'Urgell. Plenament consolidat, aquest 2017 serà el cinquè any que es celebra l'esdeveniment musical i religiós i estarà dedicat al canvi climàtic i a la conscienciació dels joves per salvar la terra. La consellera de Social del comú lauredià, Francesca Barbero, ha assegurat que "des del festival es podrà fer una bona feina en aquest àmbit" i que el comú continuarà fent costat al Canòlich Music, "perquè ens agrada estar en els certàmens i els actes que garanteixen la bona harmonia i la transmissió de valors que ens faran millors persones".

El festival arrencarà el divendres, 24 de novembre, amb un concert de benvinguda a càrrec de L'Artista Convidat, el grup guanyador de la primera edició del 'Dona't a conèixer', que acaba de gravar el seu primer disc. Tot seguit actuaran els anglesos LZ7, un grup cristià de rap i ball de Manchester i de referència en el sector, ja que segons Lluís Plana, delegat de Joventut del Bisbat d'Urgell, "en el món anglosaxó la música cristiana va molt endavant, a diferència del que s'ofereix a casa nostra".

El dissabte, 25 de novembre, segon dia de Canòlich Music, les activitats començaran amb la pregària a càrrec dels andorrans One. Durant el matí es farà el concurs musical 'Dona't a conèixer', que comptarà amb l'actuació d'Infínitum, els guanyadors del 2016. Després de dinar hi haurà el Crist Xperience 1, que enguany es presenta renovat. Es tracta de tres tallers en format de concert elèctric, sota el lema 'Només per a tu', on els joves podran intercanviar experiències en primera persona amb els artistes dels grups Sal 150, Assisi i Álvaro Fraile. Després de berenar serà el torn de l'eucaristia, emmarcada en el Crist Xperience 2, que enguany recupera el format gospel de les dues primeres edicions, apostant pel grup català de referència Gospel Viu. Finalment, per tancar el festival, repeteix per segon any consecutiu el gal·lès Andy Hunter, amb la seva combinació de música, ball i pregàries a Déu, juntament amb altres testimonis, actuacions i sorpreses.

En total, el Canòlich Music 2017 comptarà amb 10 grups musicals, i és l'edició amb més actuacions, una aposta "potent, llançada i atrevida", segons l'organització, que espera repetir la xifra dels 1.500 participants de l'any passat, tot i que han assegurat que, més que la quantitat, el que més valoren és que els joves que vagin al festival ho puguin viure i sentir. El coordinador de l'esdeveniment, Pepe Chisvert, ha recordat durant la presentació d'aquesta edició que el certamen va néixer fa cinc anys "com una activitat que vol transmetre uns valors i acompanyar els nostres adolescents i joves, perquè participin d'un cap de setmana d'experiència, convivència i transmissors de vida", en tant que són els principals protagonistes de l'esdeveniment. Sobre l'eix conductor del festival, Chisvert ha recordat que "és responsabilitat de tot ésser humà cuidar la creació, que és un regal".

El Canòlich Music s'inclou dins l'Explòria, la marca creada per la parròquia de Sant Julià de Lòria amb l'objectiu d'encabir, sota un mateix paraigües, totes les fires i esdeveniments que es realitzen al llarg de l'any.

stats