Cultura 18/08/2020

La capital obre 'la capsa dels records'

Recorreguts històrics amb la gent gran per recordar el canvi de l'avinguda Meritxell

Ana
2 min
La capital obre 'la capsa dels records'

Andorra la VellaUna desena de persones majors de 60 anys han participat aquest matí en el primer dels tallers de 'La capsa dels records', una activitat organitzada pel departament de Social i el servei d'Arxiu, Recerca i Patrimoni del comú d'Andorra la Vella per fer un viatge en el temps per l'avinguda Meritxell. Es tracta d'un itinerari guiat per recórrer l'avinguda amb el suport de fotografies històriques, propietat de l'Arxiu Nacional d'Andorra, per resseguir els passos dels fotògrafs que des de principis del segle XX i fins a la dècada dels anys 50 van immortalitzar esdeveniments populars, religiosos i institucionals de la parròquia.

Tal com explica el comú en un comunicat, durant la visita els participants han recordat i visualitzat la transformació social i el creixement comercial i econòmic que ha viscut l'avinguda en el darrer segle. Aquest dimarts la xerrada s'ha centrat en els anys de naixement del que més endavant esdevindria el principal eix d'Andorra la Vella, amb un recorregut de la plaça Príncep Benlloch fins a l'escultura de la Creu Grossa. L'activitat continuarà el 25 d'agost i l'1 de setembre, amb caminades que s'allargaran fins a la plaça de la Rotonda i el carrer de la Unió, durant les quals s'abordarà com ha crescut i s'ha consolidat l'avinguda.

'La capsa dels records' complementa l'oferta d'activitats d'estiu per a la gent gran com les caminades populars per la parròquia, el tennis taula a l'exterior o els itineraris d'art. Cal recordar que les visites són gratuïtes i és imprescindible formalitzar una inscripció prèvia perquè l'aforament és limitat a deu persones com a mesura de prevenció davant de la Covid-19.

La capital obre 'la capsa dels records'
stats