Cultura 27/09/2018

La Capsa guanya alumnes i proposa tallers també els dissabtes

Classes de dibuix de nu, de torn o de paper maixé, algunes de les novetats d'aquest nou curs

Ana
2 min
La consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana del comú de la Massana, Jael Pozo, la consellera d'Educació, Joventut, Cultura i Benestar Social del Comú d'Ordino, Vanessa Fenés, i la directora de la Capsa, espais de creació, Rosa Mujal, presenten el nou curs. / C.G. (ANA)

OrdinoTot i que la inauguració serà aquest dissabte, l'Estudi, el nou edifici sociocultural d'Ordino, ja està en marxa, i amb ell els serveis que ofereix al seu interior, com la ludoescola, la biblioteca i la Capsa, espais de creació. Aquest darrer va començar el curs el 10 de setembre, i amb la novetat que s'han unificat en un mateix espai tots els tallers, tant els que s'impartien a la Massana com els que s'impartien a les instal·lacions que la Capsa tenia al Centre Esportiu d'Ordino. Malgrat els canvis, o gràcies a aquests, el nombre d'alumnes inscrits s'ha vist incrementat respecte al curs passat, ha explicat la directora de la Capsa, Rosa Mujal. Llavors van ser 110 inscrits. D'aquests, i pels que fa als que venen de la Massana, tots han accedit a venir fins a Ordino a fer les classes i, "a més hem tingut noves altes", ha assegurat la consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana del comú de la Massana, Jael Pozo.

Pel que fa a la proposta de cursos, els de l'any passat es mantenen tots, i com a novetats, s'incorpora dins del professorat Gemma Piera, que farà un taller de torn amb ceràmica. També s'incorpora Emma Regada, amb un taller de motlles per a adults i un de paper maixé. L'altra gran novetat és que la Capsa oferirà tallers també durant el cap de setmana, dins la proposta 'Dissabtes d'art', que tindran lloc tot el curs durant tres dissabtes al mes. Per exemple, aquest octubre es farà un taller familiar per dissenyar un calendar d'activitats, un de costura per fer un necesser, i un de dibuix de nu al carbonet. "Volem que la Capsa sigui un lloc on entri i surti gent sempre, no només quan s'hi facin classes", ha defensat Mujal, i que estigui obert pràcticament tota la setmana i també durant les vacances escolars.

La unificació de la Capsa en únic espai va en paral·lel a la també unificació, en aquest cas cap a la Massana, de l'Escola de Música de les Valls del Nord. Aquest nou model mancomunat entre les dues corporacions permet un estalvi proper als 19.000 euros, ha explicat Pozo. A més, i tornant a la Capsa, poder tenir tots els alumnes a la mateixa instal·lació permet "interactuar" entre ells. Per exemple, els alumnes de plàstica faran els decorats del taller de la introducció a l'espectacle.

A més, al mateix edifici de la Capsa hi ha la ludoescola i la biblioteca, el que permet que els infants no s'hagin de moure i, per exemple, abans de començar o en acabar els tallers, tinguin un lloc on fer els deures, ha destacat la consellera d'Educació, Joventut, Cultura i Benestar Social del comú d'Ordino, Vanessa Fenés.

Durant la inauguració de l'Estudi, aquest dissabte, s'oferiran tallers artístics, un 'photocall' i un concurs d'esbossos.

stats