Cultura 08/05/2019

Carnet Jove entrega els premis de la quarta edició del concurs de microrelats

S'han presentat una vuitantena de textos escrits per participants d'entre 12 i 30 anys

T. Navarro
2 min
Els guanyadors de la quarta edició del concurs de microrelats de Carnet Jove Andorra. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaCarnet Jove Andorra ha entregat aquest dimecres els premis del quart concurs de microrelats, edició en què s'han afegit les temàtiques de 'Medi ambient', 'Drets humans' i 'Viatjant per Europa'. L'objectiu del certamen, en el qual hi han participat 80 microrelats d'escriptors i escriptores d'entre 12 i 30 anys, ha estat incentivar l'escriptura, la creativitat i l'esperit crític entre els joves. Els guardonats s'han endut una targeta regal de l'FNAC Andorra i el seu microrelat es podrà llegir al web del Carnet Jove Andorra. L'entrega ha començat amb les paraules de l'escriptor andorrà Lóan Poulet, que ha explicat la seva experiència als participants del concurs, animant-los a no deixar d'escriure i a guardar tots els textos que s'escriguin perquè un microrelat, després de llegar-lo moltes vegades, pot arribar a ser una novel·la.

El jurat, compost entre altres pel raonador del ciutadà, Marc Vila, el coordinador d'Andorra Sostenible, Francesc Molist, i Poulet, ha premiat en la categoria 'Lliure' a 'Vida' d'Alex Bové (12-14 anys), a 'Tota una vida' de Maria Vila (15-17 anys) i 'Niu' d'Alicia Luño (18-30 anys). En la categoria de 'Drets humans' els guanyadors han estat 'El dia en el que et posis en el porus de la meva pell' d'Alexia Esquivel (12-14 anys), 'Món de paraules' de Lucía Atalaya (15-17 anys) i 'El cafetar' d'Alejandra Maria Cienfuegos.

Pel que fa als textos relacionats amb el 'Medi Ambient', s'han endut el premi 'D'aquí a cent cinquanta anys' de Martina Sopena (12-14 anys) i 'L'esborradissa' d'Adrià Tappi. En la categoria 'Viatjant per Europa', 'Del caos a la tranquil·litat' d'Aroa González s'ha endut una menció (12-14 anys) i 'El viatge que és la vida' de Raquel Cornejo (18-30 anys). En les dues categories la franja d'edat d'entre 15 i 17 anys ha quedat deserta.

stats