Cultura 28/09/2018

Els Castellers d'Andorra se sumen al 'Voluntariat per la Llengua'

En la campanya han participat un total de 1.500 voluntaris i hi ha 54 parelles actives

Ana
2 min
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i el portaveu d'Andorra Telecom, Carles Casadevall, amb els cartells de la 14a campanya del 'Voluntariat per la Llengua'. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaLa 14a campanya del 'Voluntariat per la Llengua' comptarà amb la inscripció com a colla dels Castellers d'Andorra per formar part del voluntariat i ajudar així a les persones que no són catalanoparlants a introduir-se en l'associació i aprendre el català d'una manera lúdica. Així ho ha confirmat aquest divendres la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, en l'acte de presentació a Andorra la Vella de la campanya 2018 sota el lema 'No te'l guardis'.

Com en edicions anteriors, aquesta iniciativa està adreçada a la captació de voluntaris i aprenents i fomenta la creació de parelles lingüístiques per tal que els nouvinguts i els que no són catalanoparlants aprenguin el català. El projecte es basa en la reunió de les parelles un cop a la setmana durant un mínim de deu setmanes. Al llarg de les tretze edicions anteriors, hi han passat un total de 1.500 voluntaris i actualment hi ha 54 parelles actives. Qualsevol persona es pot presentar com a voluntària a la iniciativa ja que "des del departament de Política Lingüística s'intenta buscar similituds pel que fa a les edats i a les parròquies", afirma Gelabert. A més, assegura que s'està posant èmfasi al Pas de la Casa, que "va per bon camí" ja que és un dels indrets on menys es parla el català, juntament amb Soldeu i El Tarter, a causa de l'afluència d'estrangers.

D'altra banda, també ha assistit a la presentació el portaveu d'Andorra Telecom, Carles Casadevall, que ha valorat molt positivament el projecte i s'ha mostrat orgullós de poder donar suport a la comunicació en català. Casadevall ha destacat que l'objectiu d'aquesta campanya "són els temporers que arriben al país" i es durà a terme una promoció en les pantalles de l'agència comercial.

Per difondre la campanya, s'han editat 8 opis que s'instal·laran a les zones comercials, 5.000 fullets que es repartiran pels centres culturals i esportius, biblioteques i edificis administratius i 400 cartells.

stats