Els castellers donen el tret de sortida a l’oferta cultural d’estiu de la Massana

Inclouen el cicle de concerts de les 2es Jornades d'Orgue Ibèric

La Tarda de Castells, organitzada per celebrar la Diada dels Pirineus, serà l'inici de les activitats culturals d'estiu de la parròquia de La Massana. Hi participaran  a la  plaça de les Fontetes els Castellers d'Andorra, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Lleida. Amb una programació dissenyada per a un públic de totes les edats i nacionalitats, "apostem al màxim per potenciar els espais a l'aire lliure, perquè l'estiu és temps per gaudir de les nostres places i parcs", ha dit la consellera d'Educació, Joventut i Esports, Natàlia  Cusnir , en la presentació dels esdeveniments estivals.

Una altra de les novetats són les Nits sense Paraules, que enguany seran dos, cadascuna amb una proposta diferent. Cada nit, que combina diferents disciplines artístiques amb l'objectiu de crear sensacions sense necessitat de llenguatge. Tal com ha explicat la directora de Cultura, Montse Checa, cada nit s'iniciarà amb un espectacle itinerant fins a la plaça de les Fontetes, on començarà el segon espectacle. Per al comú es tracten de propostes atrevides i divertides que combinen diferents tècniques de circ i teatre. La primera sessió serà l'1 d'agost amb el Petit Circ, de la companyia Fadunito i Wet Floor, amb Cris-is. I la segona proposta serà el 7 d'agost amb els Somnis d'Alícia, de la companyia Teatre Nu, i Set Up, de la companyia Los Barlou.

També tornen les 'Petites Tardes d'Estiu', amb tres espectacles perquè els nens gaudeixin de la cultura i treballin la creativitat. Seran: Circumloqui, amb la companyia Peus de Porc (24 de juliol), Jocs gegants antics de fusta, amb Ludiespai (31 de juliol) i Teatre Arrossegat (21 d'agost).

2es Jornades d’Orgue Ibèric

Tot i que les 2es Jornades d'Orgue Ibèric van començar al mes de maig, el cicle de concerts comença aquest dilluns de la mà de l'organista alemany Johannes Skudlik i el recital 'Mozart i C.P.E. Bach entre trompetes i clarins'. A més de les peces dels dos compositors, interpretarà dues famoses batalles de Joan Baptista Cabanilles i d'un autor anònim, i una sonata d'Antonio Soler fent servir la llengüeteria completa de l'orgue. El concert es completarà amb sonates espanyoles i portugueses i una selecció de tientos de mig registre del segle XVII.

La segona sessió, programada per al 9 de juliol, la protagonitzarà l' organista alacantí Miguel Bernal i la soprano madrilenya, Júlia Ruiz, que portaran "Danses i batalles a la cort i a l'església, un viatge musical en el temps". Un recull de música ibèrica des del Renaixement fins al Barroc. Per al 10 de juliol, el portuguès Joao Vaz portarà "Quatre segles de música d'orgue a Portugal", des d'Antonio Carreira (s. XIV) fins a l'inici del segle XIX.

El director de les jornades, Ignacio Ribas, tancarà el programa acompanyat del poeta Manel Gibert. La sessió inclourà la lectura de la recreació literària Nítid Silenci, que Gibert ha escrit expressament per a l'espectacle. Així mateix, Ribas oferirà una selecció de sonates inèdites del Rafael Anés (s. XVIII), organista titular de la catedral de València durant cinquanta-quatre anys i que van estar arxivades fins que van arribar a mans de Ribas.

El cicle també compta de nou amb la proposta d'Orgue&Promenade, que consisteix en visites a la Massana que inclouen la descoberta de l'orgue de l'Església, i el Concurs Internacional la Massana Orgue 2019, enguany dedicat a la figura d'Antonio Soler.