Cultura 17/10/2019

El Cercle de les Arts i de les Lletres atorga, en pintura i escultura, un accèssit a Evelí Adam i a Xavier Puente

En la 25a edició del certamen, les modalitats atorgades per Crèdit Andorrà han quedat desertes després que el jurat decidís no concedir els premis a cap de les obres presentades

Agència Ana
2 min
Guanyadors dels premis Arts. / A.S.

Sant Julià de LòriaEl Cercle de les Arts i de les Lletres ha celebrat aquest dijous al vespre la cerimònia de lliurament dels guardons de la 25a edició dels premis Arts Andorra. En aquesta edició el premi de pintura i d'escultura, ambdós dotats per Crèdit Andorrà, han resultat deserts però el jurat ha decidit atorgar dos accèssits. En pintura ha estat per a Evelí Adam gràcies a la seva obra Barris 'Egipte' i, en escultura, per a Xavier Puente.

En la categoria de pintura s'havien presentat onze obres però després d'haver-les valorat el jurat, integrat per Gema Martín i Paco Rodríguez, ha decidit no concedir el premi, dotat amb 2.500 euros, i concedir, en canvi, un accèssit a l'obra d'Adam. Barris 'Egipte' pertany a la col·lecció que l'artista ha pintat per diferents barris del món. Aquesta obra, realitzada amb acrílic sobre fusta, és d'un gran realisme, amb un treball acurat i tota mena de detalls que permeten a l'espectador contemplar i percebre tres realitats reflectides en el quadre.

En el cas de l'escultura, un premi també dotat amb 2.500 euros, s'havien presentat quatre obres i també ha quedat desert, si bé s'ha atorgat un accèssit de 1.000 euros a Puente. Es tracta d'una escultura abstracta que treballa amb la geometria com a llenguatge i fil conductor. Tal com ha explicat Puente, "a través de les obres exploro el contrast entre elements". En aquest cas, a través d'un sol patró geomètric treballa els conceptes de buit i ple. Aquesta escultura, feta de fusta de sapel·li i acabada amb cera d'abella, és de talla directa, és a dir, feta d'un tauló de fusta massissa.

Un dels altres premis, en aquest cas, dotats pel ministeri de Cultura, Joventut i Esports, han estat dels de disseny gràfic, sota el veredicte d'Elisabet Perez i Simon Duró, en cinc modalitats diferents. La primera, la modalitat del llibre, s'ha guardonat amb 500 euros el llibre de bolets d'Andorra de Núria Publicitat. Pel que fa a la resta de modalitats, s'ha dotat amb 350 euros a l'empresa Aymara Comunicació en l'especialitat de cartell i també en la de comunicació, a Núria Publicitat en la modalitat de revista i, finalment, a Josep Maria Baró en la de publicitat per 'Blanc dos punts'.

Per altra banda, en els premis de fotografia Joan Burgués Martisella s'han presentat 11 col·leccions de 4 fotografies. El jurat format per Ricard de la Casa, Pepo Vázquez i Joan Burgués han decidit concedir el primer premi a la col·lecció 'Solituds' de Jose Maria Pecci, el segon a Raul Villalba per 'Estructura y Observadores' i finalment, un tercer a la col·lecció titulada 'Curvas' de Ramón Fernández. Tots tres premis han estat dotats d'una retribució econòmica de 300, 200 i 100 respectivament.

Finalment, els darrers premis que ha dotat l'illa Carlemany mitjançant una targeta regal han estat els de la branca de dibuix. En aquesta modalitat, hi ha hagut quatre obres presentades i s'ha decidit concedir tan sols el primer premi a l'obra 'Cabres' de Josep Plaja amb import de 1.000 euros.

Els premis s'han entregat aquest dijous al Centre cultural i de congressos lauredià en el mateix acte en què s'ha inaugurat l'exposició de les obres seleccionades, que es podran veure fins al 31 d'octubre a la mateixa sala.

stats