Cultura 25/10/2017

Cicle de conferències per unir llibres i productes artesans del país

'Producte local, patrimoni nacional' s'estrena el proper 31 d'octubre amb la Ratassia de la Carmeta com a protagonista

Ana
1 min
La primera sessió del cicle parlarà de la ratassia.

Andorra la VellaEl proper dimarts, 31 d'octubre, a la Biblioteca Nacional d'Andorra, s'estrena el cicle 'Producte local, patrimoni de tots', que neix amb la idea de donar a conèixer el patrimoni bibliogràfic nacional al mateix temps que els productes artesans elaborats al país. En aquesta primera cita, que porta per títol 'La Ratassia de la Carmeta, la recuperació d'una recepta familiar', la productora Eva Gómez, de l'Essència de les Valls, explicarà com va transformar una recepta de la família en un producte local que ja és un referent entre els Productes Agrícoles i Artesans d'Andorra.

La presentació sobre la ratassia es farà de manera didàctica i amena, amb un tast del producte inclòs. Tindrà lloc a la Biblioteca Nacional d'Andorra a les 19.30 hores. La productora Eva Gómez anirà desgranant els seus secrets al temps que mostrarà diferents publicacions, ja siguin receptaris, llibres de botànica, mapes, revistes i fins i tot música, totes elles custodiades a la Biblioteca Nacional, i amb un recull gràfic seleccionat per a l'ocasió, i cedit en part per l'Arxiu Nacional d’Andorra.

Aprofitant la data triada, que coincideix amb la festa de la castanyada, s'acabarà la sessió amb un tast de ratassia, la qual s'acompanyarà de panellets i castanyes.

stats