Cultura 03/05/2018

Claire Ducreux enceta el retorn del Festival internacional de pallasses

Pepa Plana promet al públic que l'esdeveniment tornarà a créixer

Ana
1 min
Claire Ducreux en el primer espectacle del Festival de pallasses. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaL'artista francesa Claire Ducreux ha inaugurat, aquest dijous a la nit, el renovat Festival internacional de pallasses d'Andorra amb l'espectacle 'Réfugiée poétique'. La pallassa francesa ha ofert, davant d'un Teatre Comunal mig ple, una proposta de dansa-teatre poètic, molt visual, tendre i emotiu, protagonitzat per un rodamón, com a metàfora de la vulnerabilitat, que té una escultura com a company de viatge.

A l'inici de l'obra, la seva impulsora, Pepa Plana, ha mostrat la seva satisfacció per haver pogut recuperar l'esdeveniment, i ha recordat que tots els festivals de pallasses que es fan arreu avui en dia són fruit de la llavor que va sembrar el d'Andorra. A més, ha promès al públic que mica en mica el festival tornarà a créixer per arribar a ser l'esdeveniment que havia sigut fa una dècada.

El retorn del festival es completa amb sis espectacles més, amb el tema de la migració com a fil conductor, que es podran gaudir fins diumenge i per als quals encara hi ha entrades disponibles. Aquest divendres Pepa Plana hi debutarà com a artista, dissabte es podrà gaudir de la cèlebre pallassa Nola Rae, i diumenge serà el torn de Masha Dimitri amb un espectacle per a tots els públics al migdia. Aquest dijous també s'han recuperat les Nits Golfes a La Fada Ignorant, que continuen divendres i dissabte amb dos espectacles de cabaret a càrrec de les companyies Jimena Cavalletti i Aérea Teatro.

El Festival internacional de pallasses va celebrar-se bianualment entre el 2001 i el 2009, es va deixar d'organitzar per motius econòmics i enguany el comú d'Andorra la Vella ha decidit recuperar-lo en petit format.

stats