Cultura 02/07/2019

Les claus per obrir la Cortinada

El comú posa en marxa una iniciativa per donar valor el patrimoni i els comerços del poble

C. G.
1 min
El guia turístic de la mola i serradora de Cal Pal fa una demostració sobre el seu funcionament. / C. G. (ANA)

OrdinoNo són set claus, sinó quatre. I no amaguen els secrets més ben guardats d'Andorra, però sí que permeten conèixer alguns dels indrets més bonics i d'alt valor cultural del país, tots ells ubicats a la Cortinada. Parlem d'una nova activitat turística (tot i que també d'interès per a tota la població d'Andorra), que el comú d'Ordino ha impulsat per "dinamitzar" el poble, tal com ha exposat el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta. 'Les claus de la Cortinada' és una iniciativa que ja està en marxa i que es podrà realitzar tot l'estiu, amb l'objectiu de potenciar quatre instal·lacions que hi ha a la localitat: el Centre de Natura, Cal Pal, l'església de Sant Martí i la mola i serradora de Cal Pal.

L'oficina de Turisme, aquests quatre llocs d'interès, els comerços i hotels de la parròquia oferiran uns fulletons amb informació sobre la nova activitat, característiques i horaris de les visites. A la part del darrere, hi figuren uns dibuixos amb unes claus que s'hauran de completar amb les claus que hi haurà a cadascuna de les instal·lacions. Si la darrera que es visita és la mola i la serradora, i prèviament s'han omplert els tres dibuixos, la visita serà gratuïta, ha informat Serracanta.

A la vegada, als fulletons hi haurà informació sobre els comerços i restauració del poble perquè "el visitant hi pugui anar" durant o després de l'activitat.

"Tenim la ruta del Ferro, la mina de Llorts, el poble d'Ordino, però la Cortinada quedava una mica desemparat", ha justificat Serracanta.

stats