Cultura 05/12/2017

Els actors Aina Clotet i Joan Hernàndez, al Cicle ONCA al Palau

El primer concert de la catorzena edició tindrà lloc al Petit Palau el 18 de gener amb la interpretació de simfonies de Mendelsshon

ARA Andorra
2 min
Imatge del concert de l'ONCA amb Abel Tomàs el passat mes de març al Petit Palau. / ARXIU ONCA

Andorra la VellaLa Fundació ONCA -emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà- convida nous artistes al XIV Cicle ONCA al Palau, que tindrà lloc del gener a l'abril de 2018, a la sala Petit Palau del Palau de la Música Catalana. El primer concert, titulat 'Integral Simfonies Mendelsshon II', comptarà amb la narració de la popular actriu catalana Aina Clotet, sota la direcció escènica i selecció de textos a càrrec del director i actor andorrà Joan Hernández. Els textos interpretats per Clotet s’emmarcaran en la idea principal d’exposar l'exclusió de la dona en el món de la música a principi del segle XIX, mitjançant el cas de Fanny Mendelssohn, germana de Felix Mendelssohn. L’actuació, sota la direcció musical de Gerard Claret, es durà a terme el dijous 18 de gener del 2018, i s’interpretaran les simfonies 4, 6, 12 i 8.

En el segon concert, que es farà el dijous 22 de febrer, la formació andorrana comptarà amb el solista de clarinet i director convidat Joan Enric Lluna, en un concert anomenat 'ONCA i Joan Enric Lluna'. Conjuntament, interpretaran les 'Variacions' sobre un tema de Danzi de Spohr, la 'Serenata' de Bruch i les dos obres de Guinovart 'Fantasía sobre Goyescas' i 'Serenata Amadeus'. Aquesta darrera obra ha estat un encàrrec del Palau de la Música Catalana, per commemorar la residència musical el 2018 del compositor català Albert Guinovart.

La tercera cita del cicle, que serà el dijous 22 de març, serà en format ONCA Bàsic, amb el programa 'Cordes a l’aire', que es va estrenar al cicle bàsic del 2015 i que es va presentar al Concert Jardins de Casa de la Vall el 2016. L’actuació serà a càrrec d’Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach i un quartet de corda de l’ONCA format per Pere Bardagí i Sergi Claret (violins), Joan Fèlix (viola) i Sylvie Reverdy (violoncel). Des de versions d’estils molts diversos fins a les cançons pròpies, les cordes acompanyen l’univers intimista de les solistes, que se situa entre la cançó melòdica, el bolero i el pop.

El cicle clourà el dijous 12 d’abril, amb l’'ONCA i Abel Tomàs', que per segon any consecutiu serà el concertino director convidat. En aquesta ocasió estrenarà 'Les set últimes paraules de Jesucrist a la Creu' de Haydn, interpretació que comptarà amb la participació del poeta Josep Pedrals. Ell serà l’encarregat de narrar els seus textos, 'Els set darrers termes del nostre redemptor en la creu', inspirats en l’obra de Haydn.

El cicle ONCA al Palau és una de les ofertes musicals significatives del Palau de la Música Catalana, caracteritzada per la riquesa, la pluralitat i l’eclecticisme, i que té una molt bona acollida.

stats