Cultura 06/05/2024

Comença la restauració del conjunt mural romànic del Crist en estuc de Sant Joan de Caselles

L’equip de conservadors i restauradors de l’Àrea de Patrimoni Cultural, assessorats pel conservador Eudald Guillamet

ARA Andorra
1 min
Imatge de recurs

Andorra la VellaAquesta setmana s’han iniciat els treballs de restauració i consolidació dels conjunt mural romànic del Crist en estuc de Sant Joan de Caselles. L’equip de conservadors i restauradors de l’Àrea de Patrimoni Cultural, assessorats pel conservador Eudald Guillamet, estaran fent aquests treballs durant aproximadament un mes.L’objectiu d’aquesta intervenció és revisar detalladament l’estat de conservació així com els retocs i restauració feta l’any 1963 i, al mateix temps, harmonitzar el conjunt mural amb la resta del monument, entonant una mica més els tons del retoc.

Aquesta intervenció preveu també el tancament d’alguna esquerda visible en l’entorn del conjunt i eliminar dos capes de pintura blanca de calç que cobreixen el dibuix dels carreus que hi ha al lateral del mural, de la mateixa manera que es va fer en l’arc triomfal.

El Crist en estuc i el conjunt mural que l’acompanya a Sant Joan de Caselles, són un extraordinari element del romànic andorrà i també pirinenc. Amb aquesta intervenció, es vol donar per finalitzat el projecte de conservació i restauració iniciat l’any passat.

Durant el primer semestre del 2023, en el marc dels treballs d’adequació i il·luminació interior i exterior de Sant Joan de Caselles, es va dur a terme una intervenció de conservació i restauració dels béns mobles i de l’interior de l’església. Es van restaurar les pintures de l’arc triomfal; netejar les encavallades i el soler de fusta, es van estucar els murs amb morter de calç i va quedar pendent intervenir actuar en el conjunt mural romànic amb el Crist en estuc.

stats