Cultura 15/12/2018

Concert de Nadal per cloure els actes de celebració dels 25 anys de la fundació

La Jonca ha mostrat el talent davant d'una seixantena de persones al vestíbul del Consell General

Agència ANA
1 min
Un moment del concert de Nadal de la Jonca. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaPunt i final a la temporada 2018 de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), que enguany ha suposat la celebració de 25 anys de música des que es va crear l'entitat. Amb el concert de Nadal 25 joves músics del país, dirigits per la Jove Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra (Jonca) han acomiadat la temporada d'enguany davant de més d'una seixantena de persones al vestíbul del Consell General. Sota el títol 'Sons de futur' els joves han mostrat el seu aprenentatge amb diversos formats de cambra, des del duo fins al sextet.

"El primer objectiu és que sigui un repertori pedagògic pels alumnes i el segon és que sigui atractiu pel públic i molt variat", ha explicat el tutor de la Jonca, Jordi Coll, que per quart any consecutiu ha exercit la tasca de formació dels alumnes. El també violinista de l'ONCA ha apuntat que la llista de cançons ha anat des de música antiga, fins a Astor Piazzolla o Joseph Hayden. Per alguns dels 25 joves era la primera vegada que es posaven davant del públic, mentre que d'altres ja han pujat sobre d'un escenari. Tant uns com els altres, però, estaven una mica nerviosos minuts abans d'iniciar-se el concert.

La proposta musical de cambra és un format que es va estrenar la temporada 2015 i ha aconseguit un gran èxit artístic i de públic. S'han creat i organitzat grups de cambra, formats per membres de la Jonca o afins a les activitats de la jove orquestra, tutelats per músics de l'ONCA i amb programes adients a la formació musical dels joves.

stats