Cultura 06/02/2019

La dona, el motiu del Concurs d'escultures de neu

A cada equip se li entregaran vuit metres cúbics, l'equivalent a un camió de 20 tones

Marc R. Fort
2 min
Àlex Arnó, cap d'àrea de Museus i Tradicions; Esther París, cònsol menor d'Encamp, i Robert Lizarte, coordinador de l'àrea de Museus i Tradicions, en la roda de premsa. / M. R. F. (ANA)

EncampEls dies 8, 9 i 10 de febrer se celebrarà la cita anual al Pas de la Casa del Concurs d'escultures de neu. En aquesta 16a edició, la participació ha estat major que la de l'any passat, passant de tres equips a cinc. El motiu escollit per aquest any és la dona. La cònsol menor d'Encamp, Esther París, ha dit que "nosaltres rebem un seguit de propostes, i la comissió de Cultura escull aquella temàtica en la qual tothom està d'acord", afegint-hi que "també s'ha de tenir en compte que aquesta ha de ser creativa". El cap d'àrea de Museus i Tradicions, Àlex Arnó, ha recalcat que aquest any "s'ha fet una aposta per la qualitat, i només entraran aquelles obres que siguin realment bones".

L'organització del concurs posa a la disposició dels concursants un total de 25 blocs per construir les escultures, 15 dels quals estan destinats a professionals i els 10 restants als estudiants. El coordinador de Museus i Tradicions, Robert Lizarte, ha anunciat que "a cada equip se li entregaran vuit metres cúbics de neu" i ha afegit també que "això és l'equivalent a un camió de 20 tones de neu". Pel que fa als concursants professionals, són repetidors i venen de tot arreu, incloent-hi un que ve d'Itàlia. Per altra banda, els estudiants són de Vic i Barcelona. Tots ells hauran de presentar una maqueta inicial, que pot estar feta amb fang o un altre material, i posteriorment el jurat compararà el resultat final amb la maqueta entregada per dur a terme la decisió final.

A part dels premis de primera, segona i tercera posició, s'atorgaran una sèrie de mencions especials. Una d'elles és la d'excel·lència d'Andorra, entregada pel comú i sota la decisió d'entrega per part de professors d'art, i una altra menció que es durà a terme via jurat popular.

Els equips andorrans estan formats per Arnau Pérez Orobich, que l'any passat va guanyar dos premis, Itziar Badenas amb Alejandro Fernándaz, Jordi Ribas, Emma Regada i l'Arlet Silva, del Pas de la Casa, que porta participant des de l'any 1994. Arnó ha fet èmfasi en que "és molt bonic que en aquest concurs hi participi gent de casa".

stats