Cultura 10/10/2019

El Consell Assessor del Patrimoni Cultural vol definir una estratègia actualitzada i eficient

Com a principal repte s’ha marcat posar sobre la taula les relacions amb la Unesco

Agència Ana
2 min
La reunió del consell. / SFG

Andorra la VellaLa ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha presidit aquest dijous al matí la primera sessió de treball del nou Consell Assessor del Patrimoni Cultural (CAP) que ha tingut lloc a la Biblioteca Nacional, espai destacat del patrimoni del país. En aquesta trobada inicial els nous membres han rebut la benvinguda dels vocals del ministeri i de la mateixa ministra. D’aquesta manera, el vocal i director del departament de Patrimoni Cultural, Xavier Llovera, ha destacat que els nous i antics membres tenen coneixements idonis relacionats amb els nous reptes que s’ha marcat el consell.

La primera trobada s’ha convingut establir les línies generals i prioritàries a abordar durant els propers anys, començant per la definició de funcionament del propi consell assessor. Com a principal repte s’ha marcat posar sobre la taula les relacions amb la Unesco per tal de potenciar i millorar la internacionalització de la cultura d’Andorra, així com també la valoració de la llei i les seves modificacions posteriors del Patrimoni Cultural d’Andorra i la seva posterior modificació el 2014.

També s’ha apuntat la necessitat de prioritzar la conservació d’aquells béns immobles inclosos en la candidatura multinacional per a Patrimoni Mundial de la Unesco sobre els testimonis materials de la construcció del coprincipat d'Andorra.

Les grans línies estratègiques que s’han definit també s’han lligat de manera directe amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per tal de definir una estratègia de cultura vinculada amb la modernització per millorar l’eficiència.

El CAP és un òrgan consultiu i no vinculant del Govern que té com a finalitat avaluar i orientar el ministeri en la implementació de polítiques i actuacions en l'àmbit del patrimoni cultural, així com avaluar l'aplicació del marc legal vigent i l'estat general del patrimoni cultural.

stats