Cultura 11/09/2023

Conveni per publicar un llistat de tots els síndics i consellers que ha tingut el Consell General al llarg de la història

Aquesta investigació podrà ser aprofitada pel Consell General per a la redacció d'un llibre que està previst que es publiqui en el primer trimestre de l'any 2024

ARA Andorra
1 min
El síndic general, Carles Ensenyat, i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, en la signatura del conveni.

Andorra la VellaEl síndic general, Carles Ensenyat, i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, han signat aquest dilluns a Casa de la Vall un conveni de col·laboració que permetrà al Consell General editar un llibre amb la cronologia de tots els síndics, subsíndics i consellers generals que han passat per la institució des de la seva creació, incloent-hi l'època del Consell de la Terra.

El ministeri de Cultura, a través de Patrimoni Cultural, havia encarregat a Jordi Guillamet l'elaboració d'una llista exhaustiva de tots els síndics, subsíndics i consellers generals que han passat pel Consell General en totes les seves denominacions al llarg de la seva història. El treball de Guillamet s'ha centrat en les actes de les sessions i també documents notarials que recullen la tasca del Consell General al llarg de gairebé vuit segles d'història, remuntant-se a l'òrgan i les reunions anteriors al reconeixement l'any 1419 per part del bisbe Francesc de Tovia dotant de legitimitat al Consell de la Terra.

Aquesta investigació que forma part del programa 'Relat Nacional' podrà ser aprofitada pel Consell General per a la redacció d'un llibre que està previst que es publiqui en el primer trimestre de l'any 2024, en el marc dels actes de celebració de l'aniversari de la Constitució.

El conveni que han rubricat Ensenyat i Bonell contempla l'accés a tota la informació de la investigació de Guillamet i també la cessió dels drets d'autor per a la seva publicació en un llibre en format paper per part del Consell General.

stats