Cultura 15/05/2019

Converses literàries

Editorial Andorra organitza el debat 'Sant Julià, refugi d’escriptors' entre Maria Rosa Viadiu i Roser Porta al Museu del Tabac

Ara Andorra
2 min
Cartell de l'acte.

Sant Julià de LòriaDesprés de la presentació d’'Andorra literària. Rutes de novel·la', el desembre de 2018, Editorial Andorra organitza dues activitats relacionades amb dues de les rutes del llibre. El dimecres 22 de maig, a les 19.30 hores, tindrà lloc al Museu del Tabac una conversa entre Maria Rosa Viadiu, filla de Francesc Viadiu, autor d’'Entre el torb i la Gestapo', i Roser Porta, autora d’'Andorra literària. Rutes de novel·la'. La conversa porta per títol 'Sant Julià, refugi d’escriptors' i tractarà sobre la gestació de la novel·la de Viadiu i la coincidència, a Sant Julià, amb Joaquim Amat-Piniella, autor de la duríssima novel·la 'KL Reich'.

Tal com recorda Maria Rosa Viadiu, "aquells dos escriptors, vençuts en dues guerres i exiliats a Andorra, com van viure la infantesa al costat d’un pare que liderava una xarxa d’evasió per ajudar la gent a fugir del nazisme? Com recorda l’escriptura de la novel·la? Van tenir amistat Viadiu i Amat-Piniella?". La conversa acabarà amb una breu lectura de fragments en diferents indrets de Sant Julià.

La segona activitat tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre i consistirà en fer sobre el terreny la ruta literària 'Herois perseguits per la Gestapo', inclosa a 'Andorra literària. Rutes de novel·la'. Roser Porta conduirà la part literària de l’itinerari i Claude Benet, expert en xarxes d’evasió i autor de 'Guies, fugitius i espies', s’ocuparà de la part història. Les dues activitats estan obertes a tothom.

'Andorra literària. Rutes de novel·la', de Roser Porta i amb fotografies de Tony Lara, és un recorregut pel país a partir de la literatura. A través de la novel·la històrica contemporània i de quatre rutes, el llibre explica la transformació del paisatge, la història i la societat al llarg del segle XX.

stats