Cultura 08/10/2016

El 8è Correllengua Nacional reivindica la implicació dels ciutadans d'Andorra amb el català

El 'Manifest a favor de la nostra llengua' ha estat a càrrec de persones d'orígens diferents i han reivindicat el català com una llengua "viva i forta"

Ana
2 min
La lectura del manifest

Andorra la VellaLes activitats lúdiques i musicals han tornat aquest dissabte a la plaça del Consell General de la mà del 8è Correllengua Nacional, una edició marcada per la implicació dels ciutadans del país vers la cultura d'Andorra i la llengua catalana. El manifest d'aquesta nova edició ha estat a càrrec de quatre persones d'orígens diferents, que han destacat la seva implicació i voluntat de refermar el català com una llengua "viva i forta" al nostre país. Aquest precisament ha estat un dels objectius principals d'aquest 8è Correllengua Nacional, segons ha destacat Marina,"volem descobrir davant tothom la unitat lingüística del català i reivindicar la nostra cultura pròpia dels Pirineus". A més, Marina, també ha remarcat que "el que no podem fer és confondre el turista amb el resident, nosaltres donem un temps de marge, però volem que hi hagi aquesta implicació". A més, el director del Centre d'autoaprenentatge de Català, també ha reconegut que "a Andorra de vegades passa que allò que és nostre ens fa vergonya o tristor defensar-ho". No obstant això, Marina ha explicat que actes com el Correllengua " serveixen per refermar la nostra defensa de la llengua catalana al país".

Els més petits també han estat ben presents al Correllengua d'aquest dissabte i han gaudit de diverses activitats lúdiques, per tal de fomentar el coneixement del país i la llengua catalana. Precisament, una de les novetats d'enguany ha estat la realització d'un mural de paper de diversos metres, on petits i grans han protagonitzat la seva pròpia història mitjançant dibuixos i escrits.

Un altre de les novetats d'aquesta edició serà la celebració d'una jornada castellera transpirinenca, on hi participaran els Castellers d'Andorra, els Castellers de París i els Angelets del Vallespir i que també rebrà la visita de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, com a mestre de cerimònies, després d'haver acollit recentment el Concurs de Castells, a la ciutat tarragonina.

Les activitats continuaran aquesta tarda amb la projecció de la pel·lícula " Vicky, el Víking", al Teatre Comunal i finalitzaran aquest vespre a les 22.00 hores, amb el concert del guanyador del 14è Concurs Carles Sabater de cançó en català, Quim Salvat, també al Teatre Comunal.

stats